Dortmund'un efsane isimlerinden Marco Reus'un transferi için beklenmeyen bir dönüş yaşanıyor. Amerika Major League Soccer (MLS) takımlarından Charlotte FC'nin öncelik hakkına sahip olduğu belirtilen futbolcunun transferinde planlar değişti ve Reus, Avrupa'ya dönmeyi tercih ediyor. Türk kulüplerinin de ilgisinin olduğu Alman futbolcunun transferinde Türkiye'de yeni bir gelişme yaşanıyor.

Reus'un İstekleri ve Gelişmeler

Trabzonspor'un Eski Teknik Adamından Duygusal Paylaşım;  Tarifsiz Bir... Trabzonspor'un Eski Teknik Adamından Duygusal Paylaşım; Tarifsiz Bir...

Transfermarkt'ın haberine göre, Reus Charlotte'a transfer olmak istemiyor ve MLS'te başka seçeneklerle ilgileniyor. Suudi Arabistan, Katar ve Avrupa'da da alternatifleri olan oyuncunun geleceği, 1 Haziran'da Dortmund ile Real Madrid arasındaki Şampiyonlar Ligi finalinden sonra netlik kazanacak. Reus'un Suudi Arabistan veya Bundesliga kulüplerine transfer olmayı da istemediği belirtiliyor.

MLS Kulüpleri Arasındaki Engeller

MLS kulüpleri arasında oyuncu transferlerini sınırlayan "Discovery Rights" adlı sistem, Reus'un transferinde de etkili olabilir. Bu sistem, MLS kulüplerinin aynı oyuncuyu arasında bir açık artırmaya girmeden transfer etmesini engelliyor. MLS'te St. Louis CITY ve Los Angeles Galaxy'nin de Reus'la ilgilendiği bildiriliyor.

Türk Kulüplerinin İlgi ve Fırsatı

Türkiye'den daha önce Trabzonspor'un ilgilendiği Reus için Beşiktaş da transfer hareketliliği içerisinde. Siyah-Beyazlılar, Dortmund ile sözleşmesi bitecek olan Reus'u kadrolarına katmak için girişimlerde bulunacaklar. Alman futbolcunun sözleşme uzatmama kararı, Beşiktaş'ın elini güçlendiriyor.

Marco Reus transferinde Türk kulüpleri için yeni bir fırsat doğmuş durumda.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN