Trabzonspor'un Kupadaki Yolculuğu
Bu sezon Türkiye Kupası'na 4. turdan başlayan Trabzonspor, ilk olarak Çorum FK'yı 3-1, 5. turda Manisa FK'yı aynı skorla eledi. Son 16 turunda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup eden Karadeniz devi, çeyrek finalde Başakşehir'i 1-0 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalin ilk maçında da Karagümrük'ü Visca, Denswil ve Fountas'ın golleriyle 3-2 mağlup eden Trabzonspor, kupayı 10. kez müzesine götürmek istiyor.

Abdullah Avcı'nın Hedefi Kupa
Teknik direktör Abdullah Avcı, oyuncularını bu kritik maça hazırlarken, "Kupa bizim için çok önemli. Tam konsantrasyon ve güçlü bir oyun görmek istiyorum. Trabzonspor'a yakışan mücadeleyi gösterin. Bu oyun ciddiyetsizliği affetmez. Bu sezon hedefimiz kupa. Kesinlikle bunu gerçekleştirmemiz lazım" dediği öğrenildi.

Muhtemel 11'ler

Fatih Karagümrük: Sirigu, Veseli, Koray, Ceccherini, Rohden, Can Keleş, Eysseric, Levent, Mendes, Kourbelis, Markao

Trabzonspor: Uğurcan, Meunier, Mendy, Denswil, Eren, Berat, Umut Güneş, Bardhi, Visca, Fountas, Onuachu

Mendy Yeniden Stoperde
Trezeguet'nin sakatlığı nedeniyle sol kanatta taşlar yerinden oynadı. Avcı'nın Karagümrük maçında savunmada Denswil-Mendy ikilisini, ön liberoda ise Berat'ı görevlendirmesi bekleniyor. Sol kanatta Fountas-Pepe arasında bir tercih yapılacak.

Üç Oyuncu Geri Dönüyor
Samsunspor maçında kupayı düşünerek ideal 11'den Denswil, Visca ve Berat'ı kenara çeken Abdullah Avcı, Karagümrük maçında bu üç kilit oyuncuyu yeniden sahaya sürecek.

Fenerbahçe'den Unutulmayacak Galatasaray Galibiyeti! 10 Kişiyle Büyük Zafer Fenerbahçe'den Unutulmayacak Galatasaray Galibiyeti! 10 Kişiyle Büyük Zafer

Bilet Fiyatlarına Sert Tepki
Fatih Karagümrük - Trabzonspor Türkiye Kupası maçına taraftarların ilgisi az. Trabzonspor taraftarları, 700 TL'lik bilet fiyatları nedeniyle Karagümrük yönetimine tepki gösterdi. Şu ana kadar 5 bin civarında misafir takım bileti satıldı. Bu sayı maç saatine kadar biraz daha artabilir.

Avcı ile İlk Türkiye Kupası Peşinde
Trabzonspor, Abdullah Avcı ile daha önce Türkiye Kupası'nda finale çıkamadı. Avcı, takımıyla ilk kez 2020-21'de 5. turda Adana Demirspor'a penaltılarla elendi. Süper Lig şampiyonluğu yaşadığı 2021-22 sezonunda ise yarı finale yükselip Kayserispor'a elendi.

Trabzonspor, ilk olarak 10 Kasım 2020'de göreve gelen Abdullah Avcı ile bir Süper Lig ve iki Süper Kupa zaferi yaşadı. Şimdi Avcı, Trabzonspor'un başında ilk Türkiye Kupası şampiyonluğuna ulaşmak istiyor.

A Spor'da Futbol Şöleni
A Spor, 20.30'da oynanacak Fatih Karagümrük - Trabzonspor Türkiye Kupası yarı final rövanşını naklen ve şifresiz yayınlayacak. Gün boyu futbolun nabzını tutacak A Spor, özel yayınlarla futbolseverlerle buluşacak.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU