Afrika Uluslar Kupası'ndan dönen teknik direktörün, Nicolas Pepe'yi 10 numara pozisyonunda kullanma planı, bordo-mavili takımın gelecek hamlesi olarak görülüyor.

Devre arası transfer döneminde yaşanan ayrılıklar, özellikle orta sahada önemli bir boşluk yarattı. Anastasios Bakasetas ve Abdülkadir Ömür gibi önemli isimlerin ayrılmasının ardından, Trabzonspor'un 10 numara pozisyonu için sadece Enis Bardhi kalırken, onun performansının yeterli olmadığı belirtiliyor.

Abdullah Avcı'nın planı ise Fildişi Sahilli sağ kanat oyuncusu Nicolas Pepe'yi orta sahanın merkezine çekmek. Afrika Kupası'nda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken 28 yaşındaki futbolcunun, ligde Sivas maçının büyük bölümünde ve Kayseri sınavında 10 numara pozisyonunda oynaması bekleniyor.

Sivas maçında attığı usta işi golle kendini gösteren Pepe'nin, sezonun geri kalan bölümünde 10 numarada oynaması öngörülüyor. Bu taktik değişikliğiyle birlikte, sağ kanatta Edin Visca, solda Trezeguet ve ileri uçta Paul Onuachu gibi güçlü isimlerle birlikte hücum gücünü artırarak rakiplere karşı daha etkili bir oyun sergilemek hedefleniyor.
TAKA/NURGÜL GÜNAYDIN 

Editör: Ayşe Sancak