23 Mayıs Perşembe günü Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Türkiye Kupası Finali öncesi, Trabzonspor'un önünde zorlu bir 90 dakika var.

Fırtına, son yıllarda zorlandığı Başakşehir'e konuk olacak. Süper Lig'deki 3. sıra mücadelesi için bu maç oldukça kritik. Başakşehir galip gelirse, hem puanları eşitleyecek hem de ikili averajda öne geçecek. Trabzonspor'un galibiyeti halinde ise ligi 3. sırada bitirmeyi garantileyecek. İki takım arasındaki rekabete bakıldığında, Başakşehir'in Trabzonspor'a karşı üstünlüğü dikkat çekiyor. Son 10 lig maçında sadece bir galibiyet elde eden Trabzonspor, İstanbul'da Başakşehir'e konuk olduğu son 10 maçın sadece birini kazanabildi. Genel tabloya bakıldığında da son 17 karşılaşmada Fırtına'nın sadece 2 galibiyeti bulunuyor.

Trabzonspor, Atletico Madrid'den Yıldız Stopere İmza Attırdı! Trabzonspor, Atletico Madrid'den Yıldız Stopere İmza Attırdı!

Teknik direktör Abdullah Avcı, yıllarca Başakşehir'in başında bulunduğu dönemdeki deneyimini kullanarak bu kez galibiyet arayışında. Avcı, hem 3. sırayı garantilemek hem de Türkiye Kupası Finali öncesi moral kazanmak istiyor. Trabzonspor, Türkiye Kupası Çeyrek Finali'nde de Başakşehir'i Papara Park'ta 1-0 mağlup etmişti. Fırtına, bu kritik mücadelede taraftarlarının desteğiyle galibiyet arayacak ve ligi en iyi şekilde tamamlayarak kupa finaline güçlü bir şekilde hazırlanmayı hedefliyor.
TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Birol Sancak