Rakibe pozisyon vermeden kendi bireysel hataları sonrası kalesinde gördüğü gollerle sahadan 3-1 mağlup ayrılan Bordo-Mavili ekipte teknik direktör Abdullah Avcı’nın mevki takıntıları da tepki çekmeye başladı. Avcı’nın özellikle Benkovic ve Baniya varken Mendy’i savunmanın göbeğinde ısrarla oynatması tartışma konusu oluyor.

Avcı’nın bu inadından bir an önce vazgeçmesi gerektiğine vurgu yapılıyor. Avcı’nın ayrıca Alanya maçında kapanan rakip savunmaya karşı Enis Destan-Umut Bozok ikilisiyle çift forvete dönmesi gerekirken Enis’i çıkarıp Umut Bozok’u oyuna alması da ayrı bir tartışma konusu oldu. Son birkaç maç alınan galibiyetlerin ardından aynı planların Alanyaspor maçında tutmaması üzerine Avcı’nın yeni oyun stratejileri geliştirmesi gerektiği yönünde yorumlar yapıldı.

Süper Lig'deki tek yabancı teknik direktör Samsunspor’da Süper Lig'deki tek yabancı teknik direktör Samsunspor’da

Özellikle Fatih Karagümrük ve Fenerbahçe ile üst üste Papara Park’ta oynanacak müsabakalar öncesi teknik direktör Avcı’nın oyun planını gözden geçirmesi istendi. Bu eleştiriler, takımın gelecek müsabakalara daha hazırlıklı ve etkili bir şekilde çıkabilmesi adına önem taşıyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN