Sezona 3’te 3’le başlayan ve Samsunspor maçına da galibiyet parolası ile çıkan Trabzonspor büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. 16.dakikada Onuachu’nun müthiş golüyle 1-0 öne geçtiği maçta 88.dakikada kalesinde gördüğü gol sonrası Samsunspor’la puanları paylaşan Trabzonspor’da kadro derinliği tartışma konusu oldu.

Pina, Onuachu, Olaigbe, Augusto gibi yeni transferleri 11’e monte eden teknik direktör Fatih Tekke, ilk 4 haftalık süreçte ideal kadrosunu oluşturmuşa benziyor. Ancak Samsunspor maçında alternatif oyuncu eksikliği yine öne çıktı. Karşılaşmada üst düzey performans ortaya koyup yorulan Onuachu ve Zubkov’un yanı sıra sakatlıklarından ötürü kenara alınırken Pina ve Augusto da sakatlıklarından ötürü oyuna devam edemedi. Ancak bu oyuncuların dışarı alınmasının ardından Trabzonspor oyun üstünlüğünü Samsunspor’a kaptırdı.

1461 Trabzon FK Başkanı’ndan Taraftarlara Sitem: “Bursa’da Farkı Gördük”
1461 Trabzon FK Başkanı’ndan Taraftarlara Sitem: “Bursa’da Farkı Gördük”
İçeriği Görüntüle

Oyuna sonradan giren oyunculardan istenen verim alınamadı. Formsuzluğu ile dikkat çeken Edin Vişça, Samsunspor maçında süre alamazken oyuna sonradan giren Ozan Tufan ve Cihan Çanak gibi isimler hayal kırıklığı yaşattı. Bir başka tartışma konusu da Samsunspor ile oynanan kritik maç öncesi Muhammed Cham ve Batista Mendy’nin yerleri dolmadan kiralık olarak gönderilmesi oldu. Samsunspor maçında hamle gücü kısıtlanan Trabzonspor’da bu iki oyuncunun kritik maç sonrası gönderilebileceği yönünde yorumlar dikkat çekti.

Muhabir: AYŞE SANCAK