Yeni sezon hazırlıklarını Erzurum'da sürdüren Trabzonspor, kadrosunda hali hazırda 7 stoper bulunmasına rağmen yeni bir savunma oyuncusu transferi planlıyor. Teknik direktör Fatih Tekke, özellikle Stefan Savic’in sakatlık geçmişi nedeniyle savunma hattında yeni bir ismin gerekliliğini vurgularken, bu karar camiada “genç oyunculara güvenilmiyor mu?” sorusunu beraberinde getirdi.


D62394E8 E50B 4C35 858B 4A4D615C13B9
Gençler Geri Planda Mı Kalıyor?

Trabzonspor, Erzurum’da 7 stoperle kamp yapıyor. Ana şablonda Stefan Savic ve Batagov’un yeni sezonda ilk 11’de oynayacağı öngörülüyor. Savic’in sakatlık sorunları nedeniyle teknik direktör Fatih Tekke bir stoper oyuncusu daha transfer etmek istediklerini ifade ederken bu transferin ne kadar gereklilik arzettiği taraftar nezninde sorgulanmaya başlandı. Okay, Salih, Arda, Serdar, Taha gibi oyuncuların stoper oynadığı takımda özellikle Taha, Salih ve Arda’nın kazanılması gerekirken stopere oyuncu alınmak istenmesinin Trabzonspor’un genç oyunculara yatırım yapma mantalitesi ile taban tabana zıt olduğu savunuluyor.

62Ae3E11 Cd4D 4836 Bae8 Ac885Ac4E73B

Maliyetler Artıyor, Gelir Modeli Oluşmalı

Uğurcan Çakır’dan 58. Yıl Mesajı: “Ben Trabzonsporluyum”
Uğurcan Çakır’dan 58. Yıl Mesajı: “Ben Trabzonsporluyum”
İçeriği Görüntüle

Geçen sezon U 19 takımı Avrupa’da tarih yazan Trabzonspor o kadrodan sadece 4 kişiyi A Takıma çekebilmiş diğer oyuncuları kiralık olarak veya U 19’da tekrar devam edecek şekilde yönlendirmişti. Yabancı oyuncuların fiyatlarının dudak uçuklattığı, futbolcu ücretlerinin el yaktığı bir dönemde Trabzonspor’un alt yapı ve bölge takımlarından daha çok yararlanan kadro maliyetini düşürmesi açısından her yıl en az 1 oyuncuyu mutlak surette kazanması ve bu oyuncuların satışından gelir elde ederek kulübe maddi girdi sağlaması gerektiği üzerinde duruluyor.

40E43Afc 8Dcc 41F4 9E08 8E3F59Bf03D0

Muhabir: BİROL SANCAK