“YATIRIMCILAR MAĞDUR EDİLDİ”

Kulüpten yapılan resmi açıklamada, 19 Haziran 2025’te başlayan sermaye azaltım ve artırımı süreciyle birlikte 3.45 TL olarak belirlenen TSPOR rüçhan kuponu fiyatının, olağandışı işlemler sonucunda irrasyonel biçimde düştüğü belirtildi. Bu durumun, piyasada yüksek kârlı arbitraj fırsatları oluşturduğu ve aynı kişi veya gruplar tarafından ana hisse fiyatının da baskı altına alındığı vurgulandı.

Trabzonspor yönetimi, bu hareketlerin hem kulübe hem de yatırımcılara zarar verdiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

Draguş Transferinde Pürüz! Eyüpspor Takası Maaş Engeline Takıldı
Draguş Transferinde Pürüz! Eyüpspor Takası Maaş Engeline Takıldı
İçeriği Görüntüle

"Yatırımcılarımızın mağduriyetine yol açan bu işlem zincirinde, art niyetli kişi ve grupların organize hareket ettiğine dair kanaat oluşmuştur."

SPK’YA SUÇ DUYURUSU RESMEN YAPILDI

Kulüp, yaşanan manipülatif işlemlere karışan kişi, kurum ve gruplar hakkında Sermaye Piyasası Kurulu'na 23 Haziran 2025 itibarıyla resmi suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu. Sürecin titizlikle takip edileceği belirtilirken, yatırımcıların haklarının korunması adına gerekli tüm adımların atılacağı ve ilgili tüm kurumlarla iş birliği içinde çalışılacağı açıklandı.

TRABZONSPOR’DAN GÜÇLÜ MESAJ

Borsada yatırımcı güveninin sarsılmaması için harekete geçen Trabzonspor, bu olayın peşini bırakmayacağını vurguladı. Açıklamada, "Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denilerek hem yatırımcılara hem de destekçilere net bir mesaj verildi.

Kaynak: TRABZONSPOR