Alternatifler ve Avcı'nın Favorisi

Trabzonspor'un transfer gündeminde, Leicester City ile sözleşmesi bitecek olan 27 yaşındaki Nijeryalı forvet Kelechi Iheanacho ve Dinamo Zagreb'in Hırvat golcüsü Bruno Petkovic bulunuyor. Ancak teknik direktör Abdullah Avcı'nın gönlündeki aslan ise tanıdık bir isim: Wout Weghorst.

Weghorst'un Kariyerindeki Durum

Beşiktaş'ın geçen sezon Burnley'den kiraladığı 31 yaşındaki Hollandalı forvet, Dünya Kupası'nın ardından Manchester United'dan gelen teklifi geri çevirmemiş ve Premier Lig devinin yolunu tutmuştu. Ancak Kırmızı Şeytanlar'da kalıcı olamayan Weghorst, sezon sonunda Burnley'ye döndü ve ardından Hoffenheim'a kiralandı.

Weghorst'un Performansı

Beşiktaş'ta yarım sezon geçiren Wout Weghorst, Süper Lig'de çıktığı 16 maçta 8 gol ve 4 asistlik performansıyla dikkat çekmişti. Manchester United formasıyla 2023'ün ocak ayında 31 maça çıkan Weghorst, iki gol ve üç asist kaydetti. Premier Lig'de gol atamadan Burnley'ye dönen Hollandalı santrfor, yaz döneminde Hoffenheim'a kiralandı ve Alman ekibi için 29 maçta 7 gol atıp 4 asist yaptı.

Transfer Planları

3. Lig'in Yeni Ekibi Çayelispor'da Beklenmeyen Gelişme: Güngör ile Yollar Ayrıldı 3. Lig'in Yeni Ekibi Çayelispor'da Beklenmeyen Gelişme: Güngör ile Yollar Ayrıldı

Trabzonspor, Wout Weghorst için tüm kozlarını oynayacak. 1.97 boyundaki tecrübeli golcü, Hoffenheim'da gösterdiği performansla dikkat çekti ve bordo-mavili ekibin ilgisini yeniden kazandı. İngiliz kulübü Burnley ile bir yıl daha kontratı bulunan Weghorst için Trabzonspor, transferi gerçekleştirmek adına yoğun çaba harcayacak. Bu transfer hamlesi, Trabzonspor'un gelecek sezonki şampiyonluk iddiasını güçlendirmek adına büyük önem taşıyor.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak