Trabzonspor Genel Sekreteri Kemal Ertürk, 17 Mart 2024 tarihinde Fenerbahçe ile oynanan müsabakanın bitişinden sonra yaşanan şiddet olaylarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ertürk, Fenerbahçeli bazı futbolcular ve misafirler tarafından darp edilen Trabzonspor taraftarlarının yapmış oldukları şikayet başvurularının 35 gündür işleme alınmamasını sert bir dille eleştirdi.

Resmi siteden yapılan açıklamalara göre, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na 3 Nisan 2024 tarihinde yapılan hitaben şikayet dosyalarına hala cevap verilmediği ve başvuruların işleme alınmadığı belirtildi. Bu durumun özellikle şüpheli olarak dosyada işlem görmesi gereken Fenerbahçeli futbolcular ve kulüp misafirleri hakkında ciddi soru işaretleri oluşturduğunu ifade eden Ertürk, adaletin gecikmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Ertürk, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığı'na yönelterek şu soruları sordu:

Ali Koç'tan Trabzonspor Taraftarlarını Kızdıracak Sözler: Ceza Verilecekti, Cesaret Edilmedi! Ali Koç'tan Trabzonspor Taraftarlarını Kızdıracak Sözler: Ceza Verilecekti, Cesaret Edilmedi!
  1. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, şikayet dosyalarına ilişkin süreci 35 gündür neden başlatmadı?
  2. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, bu süreci ne zaman başlatacak?
  3. Haklarında suç duyurusu bulunan özellikle yabancı oyuncular ilerleyen zamanlarda yargılama sürecine dahil edilmeden ülkeyi terk ederlerse bunun sorumluluğunu ve meydana gelebilecek maddi/manevi zararları kim üstlenecek?

Ertürk, adaletin gecikmesinin adalet olmadığını vurgulayarak, şiddet olaylarına karışan kişilerin bir an önce yargı önünde hesap vermeleri için çağrıda bulundu.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN