Trabzonspor Kulübü, dün oynanan Bandırmaspor-Kocaelispor maçında VAR hakemi olarak görev verilen Mete Kalkavan'a karşı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu'nu (MHK) hedef alan sert bir açıklama yaptı. Daha önce Fenerbahçe ile oynanan müsabakadaki hakem hataları nedeniyle Mete Kalkavan'ın bir daha maç alamayacağının kendilerine iletildiğini belirten kulüp, bugün tekrar görev verilmesine büyük bir tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada, "Türkiye Futbolunu yöneten kurumların ‘Bir daha asla maç alamayacak’ dediği bir isme 4 hafta sonra tekrar görev verilmesi, bundan sonraki tüm söylem ve kararlarını niteliksiz ve güvenilmez kılmıştır" ifadeleri kullanıldı. Kulüp, TFF ve MHK'nin gelecekte alacakları kararların Trabzonspor için "yok hükmünde" olduğunu belirterek, kurulan düzenin değiştirileceği sözünü verdi.

Başkan Ertuğrul Doğan'ın daha önce Mete Kalkavan'ın hakemliğinin sonlandırılması yönündeki sert açıklamaları hatırlatılarak, kurulan "kirli düzenin" yerle bir edileceği vurgulandı.

TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Ayşe Sancak