Cora, Xabi Alonso ile staj döneminde tanışma ve onun çalışmalarını yakından takip etme fırsatı bulduğunu belirterek, "Hayatta hiçbir şey tesadüf değildir. Her şeyin bir nedeni vardır. Xabi Alonso'nun da buraya geliş serüveni kolay olmadı" dedi.

Xabi Alonso'nun özellikle antrenmanlardaki disiplini, futbola olan saygısı, takım içindeki liderliği ve oyun modelini geliştirme konusundaki başarısı üzerinde duran Cora, tecrübeli teknik adamın başarısını detaylı bir şekilde analiz etti.

Alonso'nun Bayer Leverkusen'i, Bundesliga şampiyonluğunun yanı sıra Almanya Kupası'nda finale yükseltip UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale taşıması da büyük takdir topladı. Cora, Alonso'nun kulübüne kazandırdığı başarıların, doğru oyuncu seçimi, güçlü oyun modeli ve esnek hamlelerle birleştiğini vurguladı.

Trabzonspor Üçüncülük Yolunda Kararlı; Gaziantep Maçıyla Avantajını Sürdürdü Trabzonspor Üçüncülük Yolunda Kararlı; Gaziantep Maçıyla Avantajını Sürdürdü

Alonso'nun başarısını "antrenörün bir kulübün kralı olduğunu tüm dünyaya gösterdi" şeklinde özetleyen Cora, İspanyol teknik direktörün futbol dünyasına önemli bir etki yaptığını ifade etti.

Bayer Leverkusen'in, Xabi Alonso yönetiminde çıktığı 43 resmi maçta yenilgi yüzü görmeden şampiyonluğa ulaşması, Alonso'nun teknik direktörlük kariyerindeki parlak başarısını pekiştirdi.

TAKA/NURGÜL GÜNAYDIN

Editör: Birol Sancak