TFF 2. Lig ekiplerinden Altınordu, teknik direktörlük görevine eski Trabzonspor futbolcusu Olcay Şahan'ı getirdiğini duyurdu.

Altınordu'nun Süper Lig'e yeniden yükselme hedefi doğrultusunda yapılan bu atama ile ilgili konuşan Olcay Şahan, "Başkanımıza bana güvendiği için teşekkür ederim. Altınordu, zorlu bir süreçten geçti. Uzun yıllar mücadele ettiği 1. Lig’den 2. Lig’e düştüler. Başkanımla yaptığımız görüşmelerde bu takımı kesinlikle ait olduğu yere, bir üst lige çıkarmak istediğimizi konuştuk. Kendi sisteminden yetişen oyuncuları ile birlikte Süper Lig’e kadar kendi oyuncuları ile oynayıp sonrasında birçok futbolcusunu Avrupa’ya gönderme hedefindeyiz." şeklinde konuştu.

Olcay Şahan, futbolculuk kariyerinde genç oyunculara her zaman önem verdiğini vurgulayarak, "Hocalık düşüncesine girdiğim an itibarıyla 2. Lig'de oynamaya karar verdim. İnşallah Süper Lig’de hocalık yapacağım günler de gelecek. Bu heyecanı, bu isteği, her şeyi mücadele ederek geldiğim için gençlere destek vererek bu tercihi yaptım." dedi.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan Dikkat Çeken Açıklamalar! Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan Dikkat Çeken Açıklamalar!

Başarı odaklı bir yaklaşıma sahip olduğunu belirten Şahan, "Maddi anlamda fazla konuşmadık. Ben başarıya açım. Geçen sezon Ankaraspor’da aynı şekilde gençlere önem verdim. Burada hedefe gitmek istiyorum. Avrupa’nın sayılı kulüplerinde olan tesislere sahibiz. Potansiyel bu lig değil, bu takımın kesinlikle üst ligde olması lazım. Kendime inanıyorum ve güveniyorum. Bu ekiple birlikte başarılı olacağız." ifadelerini kullandı.

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan ise Olcay Şahan'a duyduğu güveni vurgulayarak, "Hocam başarıya aç. Yeniden Altınordu’nun rengini, heyecanını tekrar gündeme getireceğiz." dedi.

Özkan, yeni dönemde genç teknik adamlarla yarışmacı bir kimliğe sahip bir kulüp olacaklarını belirterek, "Yeni dönem artık genç teknik adamların dönemi. Hocamız Altınordu’nun Türkiye projesi olduğunu, Avrupa’da bile projemizin konuşulduğunu bildiğini söyledi ve teklifimizi kabul etti. Altınordu için yepyeni bir dönem başlıyor." şeklinde konuştu.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU