Müsabakanın hakemi Volkan Bayarslan, VAR hakemi Onur Özütoprak ve AVAR hakemi Emre Malok, göz göre göre 1461 Trabzon FK’nın hakkını gasp etti. Müsabakanın 27’nci dakikasında Iğdır FK’dan Eyüp Akcan’ın 1461 Trabzon kaptanı Emir Alagöz’e yaptığı sert müdahaleyi sarı kartla geçiştiren Volkan Bayarslan’ın kararına VAR hakemi Onur Özütoprak ve AVAR hakemi Emre Malok da izleme tavsiyesi bulunmayarak büyük bir faciaya imza attı.

ÇİFTE STANDART KARARLAR

1461 Trabzon için önemi son derece büyük olan final müsabakasında böylesine büyük bir skandala imza atan hakem triosu, aynı pozisyonda ise 45+2’nci dakikada Lacivert-Kırmızılı takımı kırmızı kartla bir eksik eksik bıraktılar. Hatırlanacağı üzere VAR hakemi Onur Özütoprak, Trabzonspor’un Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final maçında Papara Park’ta karşı karşıya geldiği Başakşehir maçının 35’inci dakikasında gelişen pozisyonda Opoku ile Lima arasında kalan Onuachu’nun kolu aldığı darbe sonucu kırılmıştı. Bu maçın AVAR hakemi Onur Özütoprak ise pozisyonu es geçerek müsabakanın hakemine izleme tavsiyesinde bulunmamıştı.

Trabzonspor Taraftarlarından Yönetim Kuruluna Çağrı! Trabzonspor Taraftarlarından Yönetim Kuruluna Çağrı!

GÖZ GÖRE GÖRE YAPIYORLAR

Onuachu ise kol kırığı nedeniyle ligdeki 5 maçta forma giyememişti. Trabzonspor’un hakkını yemeye doymayanların şimdi ise 1461 Trabzon’a göz dikmesi tepki ile karşılandı. Trabzon düşmanlıklarını bir kez daha gözler önüne seren hakem triosu ile ilgili maç öncesi yaşanan endişe karşılaşma sırasında ise koca bir gerçeğe dönüştü. Böylesine önemli bir karşılaşmada çifte standart kararlara imza atan Bayarslan, Özütoprak ve Malok üçlüsü, Iğdır FK’ya karşı veremedikleri kararları 1461 Trabzon’a karşı çokça rahat vererek tepkilerin odağı oldu. 1461 Trabzon’un hakkını göz göre göre gasp edenlere karşı kulüp başkanı Celil Hekimoğlu da sosyal medya paylaşımıyla tepki göstermişti.

Volkan Bayarslan

Muhabir: AYTEKİN AKAY