Özellikle ilk yarıda yaşanan savunma hataları, Trabzonspor'un gardını düşürdü ve soyunma odasına 2-0 geride girmesine neden oldu. Uğurcan Çakır'ın yaptığı büyük hata, rakip takıma kolay bir gol fırsatı sundu ve skorun daha da kötüleşmesine neden oldu.

İkinci yarıda skoru eşitleme adına baskısını sürdüren Trabzonspor, ancak etkili olamadı ve rakip savunmayı aşmakta zorlandı. Alanyaspor'un etkili hücumlarına karşı savunma zaafiyeti devam etti ve bir gol daha yediler. Maçın son dakikalarında Nicolas Pepe'nin golü geldi ancak bu tek gol, mağlubiyeti engelleyemedi.

Sonuç olarak, Trabzonspor'un savunma hataları ve etkisiz hücumları, Alanyaspor'a kolay bir galibiyet fırsatı sundu ve üst sıralardaki yerini koruma mücadelesinde büyük bir darbe aldı.

STAT: Alanya Oba

HAKEMLER: Volkan Bayarslan*, Bilal Gölen*, Ogün Kamacı*

Trabzonspor  Deplasmanda Puan Arayışında; Hedef 61! Trabzonspor Deplasmanda Puan Arayışında; Hedef 61!

ALANYASPOR: Ertuğrul Taşkıran**, Hadergjonaj**, Furkan***, Aliti*** (Dk.83 Lima*), Balkovec**, Leroy Fer***, Richard** (Dk.69 Novais*), Oğuz Aydın*** (Dk.69 Eduardo*), Augusto* (Dk.42 Yusuf Özdemir**), Efecan Karaca** (Dk.84 Janvier*), Hassan**

TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır*, Meunier**, Mendy**, Denswil*, Eren Elmalı*, Umut Güneş* (Dk.61 Nicolas Pepe*), Berat Özdemir*, Enis Bardhi**, Edin Visca**, Trezeguet** (Dk.74 Fountas*), Enis Destan* (Dk.74 Umut Bozok*)

GOLLER: Dk.8 ve Dk.38 Oğuz Aydın, Dk.76 Efecan Karaca (Alanyaspor), Dk.90+5 Nicolas Pepe (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Richard, Ertuğrul, Leroy Fer (Alanyaspor)

Editör: Birol Sancak