Mısırlı oyuncu, geçen sezon Trabzonspor formasıyla 11 gol kaydederek en fazla gol atan futbolcu olurken, bu sezon ise 9 golle Paul Onuachu'nun ardından 6 golle ikinci sıraya yerleşti. Trezeguet, iki sezonda ligde toplam 34 maçta forma giydi ve rakip fileleri 17 kez havalandırmayı başardı.

Ayrıca Trezeguet, Afrika Uluslar Kupası'ndan döndükten sonra Trabzonspor'un kötü gidişatını durdurdu. Bu süreçte ligde 6 maça çıkamayan Trezeguet, Beşiktaş maçıyla forma giymeye başladı ve Gençlerbirliği ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında uzatmalarda attığı golle takımına turu getirdi. Son 3 maçta alınan galibiyetlerde önemli bir rol oynayan Trezeguet, takımının ilk golünü attığı maçlarda da önemli bir katkı sağladı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Mağlubiyet Sonrası Değerlendirmelerde Bulundu Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Mağlubiyet Sonrası Değerlendirmelerde Bulundu

Trezeguet'in ligde gol attığı 5 karşılaşmada Trabzonspor, 4 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederek 13 puan topladı. Abdülkadir Ömür'ün takımdan ayrılmasının ardından 10 numaralı formayı giymeye başlayan Trezeguet, son 2 maçta da bu formayla gol atmaya devam etti. Atakaş Hatayspor ve Siltaş Yapı Pendikspor maçlarında 10 numaralı formayla sahaya çıkan Trezeguet, her iki maçta da birer gol kaydetti.

Muhabir: AYTEKİN AKAY