TRABZONSPOR'U BÜYÜK SIKINTI BEKLİYOR
Gelecek sezon yabancı kuralının 12 olarak uygulanması durumunda Trabzonspor’u büyük bir sıkıntı bekliyor. Şu ana kadar 6 transfer yapan ve bu transferlerden 4’ü yabancı oyuncu olan Bordo-Mavililerin toplamda 18 yabancı oyuncusu bulunuyor. Bu nedenle yabancı oyuncu kontenjanını boşaltması gerekecek olan Trabzonspor, transfer dönemi içerisinde en az 5 oyuncu daha takviye etmeyi planlıyor ve bunların da yabancı oyuncu olması durumunda en az 10 yabancı oyuncu ile yollarını ayırmak zorunda kalacak.
 

Trabzonsporlu John Lundstram Eski Takım Arkadaşına Sert Çıkıştı Trabzonsporlu John Lundstram Eski Takım Arkadaşına Sert Çıkıştı

YABANCI OYUNCULAR YOLCU
Trabzonspor’un yabancı oyuncu sayısında en ciddi yığılma ise orta sahada yer alıyor. Bu bölgede tam 8 yabancı oyuncusu bulunan Trabzonspor kulübü bunlardan sadece 5’ini kampa getirdi ve üç isim ise kadro dışı olarak Trabzon’da çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca forvet oyuncusu Maxi Gomez, hücum oyuncusu Teklic ve stoper Fernandez de kamp kadrosuna alınmadı. Toplamda 5 yabancı oyuncuyu kadro dışı bırakan Trabzonspor, bu oyuncuları satış listesine koysa da henüz teklif alamadı. Bu 5 isim dışında şu an kamp kadrosunda bulunan yabancı oyunculardan da en az 3’ü ile yolların ayrılması gerekecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MESAJI VERDİ
TFF yeni sezon öncesi yabancı kuralını açıklarken bazı kulüplerin hem kadrodaki yabancılar hem de yapmayı düşündükleri transferler dolayısıyla kuralın değişeceğini düşünüyordu. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı da geçtiğimiz günlerde böyle bir beklentisinin olduğunu açıklamıştı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yaptığı açıklamayla bu beklentinin önünü resmen kesti. Erdoğan, “Bence yerli futbolcularımızın önünü açmak lazım. Ben çok fazla yabancının olmasını milli futbolumuz için doğru bulmuyorum” dedi.
 

TRABZONSPOR’UN YABANCI OYUNCULARI
Trabzonspor’un kadrosunda şu yabancı oyuncular bulunuyor: Orsic, Nwakaeme, Fountas, Teklic, Gomez, Draguş, Bardhi, Visca, Mendy, Lundstram, Bakic, Trezeguet, Lathimi, Kourbelis, Fernandez, Barisic, Denswil, Meunier.
 

Trabzonspor’un transfer döneminde bu sorunları nasıl çözeceği ve yabancı oyuncu sayısını nasıl dengeleyeceği merakla bekleniyor. Taraftarlar ve kulüp yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından zorlu bir sürece girdi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN