Dernek, bölgede önemli projeler geliştirmeyi ve dayanışmayı hedefleyerek kuruldu.

Trabzon Fengo Otel'de gerçekleşen tanışma ve kuruluş sürecinin değerlendirildiği toplantıya, Türkiye'nin birçok ilinden ve Kıbrıs'tan Köknar, Uzuntarla ve Karaçam'dan çok sayıda isim katıldı.

Toplantıda, derneği genel kurula taşıyacak geçici yönetim kurulu belirlendi. Başkanlığını Nizamettin Bilici'nin üstlendiği KUKDER Geçici Yönetim Kurulu'nda Başkan Yardımcısı olarak Orhan Genç seçildi. Yönetim Kurulu Üyeleri ise şu isimlerden oluştu: Alaattin Şeker, Bahar Şeker, Gültekin Gül, Kibar Dursun, Küçükbey Mazlum, Nesrullah Sonay, Mehmet Dursun, Ercan Dursun ve Ahmet Kalma.

Derneğin Başkanı Nizamettin Bilici, bölgedeki mahallelerin birlikte hareket etmelerinin başarı için son derece önemli olduğunu belirterek, "Aramızda olan veya olmayan, bölgemize katkı amacı ile benzer kuruluşlarda daha önce faaliyet gösteren değerli dostlarımıza da minnettarız. Bu süreçte 3 mahallemizin de değerli isimleri ile Ankara’da görüşerek yapılacak çalışmalar konusunda destek sözü aldım. Bu vesile ile toplantımızın ve derneğimizin birliğimize, dirliğimize katkı vereceğine inanıyor, hayırlı olmasını yürekten temenni ediyorum” dedi.

KUKDER Başkanı Bilici'nin açıklamalarının yanı sıra, derneğin kurucularından Bahar Şeker, Joule Enerji Sahibi Kibar Dursun, KKTC Milli Olimpiyatlar Komite Başkanı Dursun Koç ve diğer kurucu üyeler de toplantıda projeler ve hedefler hakkında değerlendirmelerde bulundular.

Derneğin kuruluşu, bölgede büyük bir heyecan yaratırken, Başkan Bilici, "Bu süreçte 3 mahallemizin de değerli isimleri ile Ankara’da görüşerek yapılacak çalışmalar konusunda destek sözü aldım. Köknar Köyü’nden Orhan Genç’le, Karaçam Muhtarı Alaattin Şeker’le, Uzuntarla Muhtarı Gültekin Gül’le istişare ederek kuruluş çalışmalarına başladık. Kendilerine değerli katkılarından dolayı sonsuz teşekkürler. Genel kurula kadar süreci yürütecek ve genel kurul sonrası yönetim ve diğer kurulları inşa ederek süreci başarılı bir biçimde yöneteceğimize inancımız tam" şeklinde konuştu.

Kuruluş toplantısında duygu dolu anlar yaşanırken, yeni kurulan dernek, bölgenin kalkınması ve refah seviyesinin artması adına umut vadeden bir adım olarak değerlendirildi.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak