Deniz seviyesinden yaklaşık 1600 metre yükseklikteki yayla, sarı, turuncu, kahverengi ve kızıl tonlarına bürünen ormanlarıyla ziyaretçilerine etkileyici manzaralar sunuyor. Yayla güzergâhındaki Balıklı Göl de çevresindeki ağaçların renk değiştirmesiyle sonbaharın dikkat çeken duraklarından biri haline geldi. Trabzon şehir merkezine yakın konumu sayesinde yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Hıdırnebi Yaylası, fotoğraf tutkunlarının da ilgisini çekiyor. Bölgedeki esnaf, yoğun bir turizm sezonunun ardından sonbaharda da ziyaretçi hareketliliğinin devam ettiğini belirtiyor.

Hıdırnebi Yaylası Sonbahar Renklerine Büründü
Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yer alan Hıdırnebi Yaylası, sonbaharın gelişiyle birlikte farklı bir görünüme kavuştu.
Yaklaşık 1600 rakımda bulunan yaylada yaz aylarının hâkim rengi olan yeşil, yerini sarı, turuncu, kahverengi ve kızıl tonlarına bıraktı.
Ormanlık alanların oluşturduğu renkli manzaralar, bölgeyi ziyaret eden doğaseverlere ve fotoğraf tutkunlarına görsel bir şölen sunuyor.
Trabzon şehir merkezine yakınlığıyla dikkat çeken Hıdırnebi Yaylası, şehir hayatının yoğunluğundan uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği noktalar arasında bulunuyor.
Özellikle sonbahar aylarında ortaya çıkan doğal güzellikler, yaylaya gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Balıklı Göl'de Sonbahar Manzarası
Hıdırnebi Yaylası güzergâhında bulunan Balıklı Göl, bölgeyi ziyaret eden turistlerin uğrak noktalarından biri olmayı sürdürüyor.
Doğu Karadeniz'in doğal güzellikleri arasında yer alan göl, çevresindeki ormanlık alanlarla birlikte sonbaharda farklı bir atmosfere bürünüyor.
Sarı ve kızıl renklere dönüşen ağaçların oluşturduğu manzaralar, ziyaretçilere doğayla iç içe zaman geçirme fırsatı sunuyor.
Her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Balıklı Göl, özellikle fotoğraf çekmek isteyenlerin ilgisini çekiyor.
Göl çevresindeki sonbahar görüntüleri, Hıdırnebi Yaylası'na yapılan gezilerin öne çıkan duraklarından birini oluşturuyor.

İstanbul'dan Geldi, Manzaraya Hayran Kaldı
Ailesiyle birlikte İstanbul'dan Trabzon'a gelen Ahmet Yılmaz, Hıdırnebi Yaylası'nın doğal güzelliklerinden etkilendiğini söyledi.
Eşinin hazırladığı gezi programında yaylanın da bulunduğunu belirten Yılmaz, sonbahar mevsiminde Karadeniz'e gelme konusunda başlangıçta tereddüt yaşadıklarını ifade etti.
Hava koşullarının beklediklerinden daha iyi olduğunu anlatan Yılmaz, gördükleri manzaralardan memnun kaldıklarını dile getirdi.
Yılmaz, "Bu tarihte gelmeye aslında biraz korktuk, yağmurlu olur, gelemeyiz diye ama hava çok güzeldi" sözleriyle ziyaretini değerlendirdi.
Trabzon, Hıdırnebi Yaylası ve Rize'de doğanın farklı renklerini görme fırsatı bulduklarını söyledi.

Suudi Turistten Trabzon'a Övgü
Hıdırnebi Yaylası'nı ziyaret edenler arasında yabancı turistler de bulunuyor.
Suudi Arabistan'dan Trabzon'a gelen Amin Abul Raha, bölgeyi bir tavsiye üzerine ziyaret ettiğini belirtti.
Trabzon'un doğal güzelliklerinden etkilendiğini söyleyen Abul Raha, özellikle bitki örtüsü, ağaçlar ve yeşil alanların kendisini etkilediğini ifade etti.
Abul Raha, "Burası gerçekten çok güzel bir yer. Toprak, bitki örtüsü, yeşillikler, ağaçlar ve doğanın güzelliği gerçekten harika" dedi.
Gördüğü manzaralar karşısında kendisini dünyadaki cennette gibi hissettiğini söyleyen turist, Trabzon'a yönelik beğenisini dile getirdi.

Hıdırnebi Yaylası'nda Turizm Hareketliliği
Hıdırnebi Yaylası'nda esnaflık yapan Mehmet Bakırcı, bölgenin yıl boyunca ziyaretçilerden ilgi gördüğünü belirtti.
Yoğun bir turizm sezonu geçirdiklerini anlatan Bakırcı, yaylanın manzarası, ormanları ve doğal gölleriyle dikkat çektiğini söyledi.
Yaz aylarında yeşilin öne çıktığı Hıdırnebi Yaylası'nın sonbaharda farklı renklere büründüğünü ifade eden Bakırcı, yaprakların renk değiştirmesinin turistlerin ilgisini artırdığını belirtti.
"Sonbahar aylarında yaprakların dökülmesi yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Sonbahar turizmine de başladık" diyen Bakırcı, ziyaretçi hareketliliğinin sürdüğünü aktardı.

Hafta Sonları Yoğunluk Yaşanıyor
Hıdırnebi Yaylası'nda işletmecilik yapan Celal Altuntaş, bölgeye gelen ziyaretçilere hizmet vermeyi sürdürdüklerini söyledi.
Özellikle hafta sonları yoğunluk yaşandığını belirten Altuntaş, yaylanın şehir merkezine yakın olmasının turizm hareketliliğine katkı sağladığını ifade etti.
Sonbaharın ortaya çıkardığı renkli manzaraların bölgeye ayrı bir güzellik kattığını vurgulayan Altuntaş, Hıdırnebi Yaylası'nın yıl boyunca ilgi görmeye devam ettiğini belirtti.
Balıklı Göl çevresinde esnaflık yapan Adem Şahinkaya da sezon boyunca çok sayıda ziyaretçiyi ağırladıklarını söyledi.
Bölgedeki esnafın açıklamaları, Trabzon'da yayla turizminin yaz aylarının ardından sonbaharda da sürdüğünü ortaya koydu.





