Şırnak'ta Askeri araç devrildi! 2 asker şehit oldu, yaralılar var Şırnak'ta Askeri araç devrildi! 2 asker şehit oldu, yaralılar var

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren bu değişiklikle birlikte, zam oranı yeni oluşturulan maliyet endeksine göre belirleniyor. Bu yeni uygulama ile birlikte, zamda üst sınır da belli oldu. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (SDDK) bu oranları 2 katına kadar artırma yetkisi bulunuyor.


Ocak ve şubat aylarında artış yüzde 10 oldu, mart ve nisandaki artış ise yüzde 5'te kaldı. Ancak mayıs itibarıyla yeni bir evreye geçilecek ve fiyatlar artık hasar maliyeti endeksine göre belirlenecek. Bu endeksi en fazla etkileyen faktörlerden biri asgari ücret artışı. Kazaların hasar ödemeleri, mevcut asgari ücret düzeyine göre belirleniyor.


Temmuzda asgari ücrete yapılacak bir zam, trafik sigortası fiyatlarının da çok fazla artmayacağı anlamına gelebilir. Bu değişikliklerle birlikte sürücülerin, trafik sigortası primlerindeki artışları daha yakından takip etmeleri ve gerekli önlemleri almaları önem taşıyor.

Kaynak: ntv