Türkiye’de Silah Terörü Bitecek! Bakan Yerlikaya'dan Çarpıcı Plan Türkiye’de Silah Terörü Bitecek! Bakan Yerlikaya'dan Çarpıcı Plan

Emniyet ve Jandarma trafik ekipleri, 27 Haziran - 4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirdikleri denetimlerle trafiği sıkı bir şekilde kontrol altında tuttu. İçişleri Bakanlığı, sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, denetimlerle ilgili kapsamlı istatistikleri paylaştı.
Bu tarihler arasında toplam 2 milyon 408 bin 77 araç denetlendi. Kural ihlali yapan 441 bin 910 araç ve sürücüye çeşitli cezalar kesildi. İşte bu denetimlerde yapılan işlemlerden bazıları:
•    Çakar kullanımı: Mevzuatta izin verilmeyen araçlarda ışıklı veya sesli uyarı cihazı kullanarak çakar takan 215 sürücüye işlem yapıldı.
•    Hız ihlali: 115 bin 662 sürücü hız sınırını aştı.
•    Periyodik muayene eksikliği: 24 bin 738 aracın periyodik muayenesi yapılmamıştı.
•    Emniyet kemeri: 23 bin 609 sürücü emniyet kemeri kullanmadı.
•    Sürücü belgesi eksikliği: 14 bin sürücü, sürücü belgesi olmadan araç kullandı.
•    Zorunlu Mali sorumluluk sigortası: 9 bin 287 aracın zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmuyordu.
İçişleri Bakanlığı, sürücülere trafik kurallarına harfiyen uymaları çağrısında bulundu: "Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil."
Bu büyük denetim, trafik güvenliğinin sağlanması ve kazaların önlenmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: İHA