Ücretsiz Doğalgaz Desteği Sonlandırıldı: Faturalara Ek Destek Son Buldu Ücretsiz Doğalgaz Desteği Sonlandırıldı: Faturalara Ek Destek Son Buldu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, 81 ilde yapılan denetimlerde 1433 sürücüye ceza kesildi ve toplamda 9 milyon 227 bin lira para cezası uygulandı.

Trafikteki çakar ve siren kullanımına karşı artan şikayetlerin üzerine İçişleri Bakanlığı sert bir müdahalede bulundu. Bakanlık, 81 ile gönderdiği talimatla sık sık denetimlerin yapılmasını istedi. Bu denetimler neticesinde, mevzuata aykırı şekilde çakar lamba kullanan sürücülere yüksek miktarlarda cezai işlem uygulanırken, araçlarındaki uyarı işaretli cihazların da söküldüğü belirtildi.

Bakan Yerlikaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, trafikteki önceliklerinin insan güvenliği olduğunu vurgulayarak, mevzuata aykırı şekilde çakar lamba ve sesli uyarı cihazları kullanan sürücülere karşı denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti. Özellikle ambulans, itfaiye ve polis gibi acil durum araçlarının trafikteki önceliğinin korunması gerektiğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, bu tür cihazların suçla mücadelede ve insan sağlığı açısından hayati öneme sahip olduğunu ifade etti.

Editör: Birol Sancak