Son 10 Süper Lig maçında Samsunspor'a rakip olan Trabzonspor, sadece birini kaybetti ve bu dönemdeki tek mağlubiyetini 2+ gol yediği tek karşılaşmada yaşadı. Evinde oynadığı son 11 Süper Lig maçında 24 puan toplayan Samsunspor ise iç sahada en fazla puan biriktiren ekip konumunda.

Trabzonspor, Süper Lig deplasmanlarındaki son dört maçının üçünü kazanmış durumda ve daha önceki 11 karşılaşmada aldığı galibiyet sayısını yakalamak için sahaya çıkacak. Ancak son yedi Süper Lig maçında gol yiyen Trabzonspor, kalesini gole kapatmak için çaba gösteriyor.

Trabzonspor'un Yeni Transferi Golü İle Dikkatleri Üzerine Çekti Trabzonspor'un Yeni Transferi Golü İle Dikkatleri Üzerine Çekti

Samsunspor ise bu sezon Süper Lig'de attığı gollerin yarısından fazlasını duran toplardan kaydeden tek takım konumunda. Trabzonspor ise geride kalan 34 haftada bu şekilde en az gol yiyen ekip olarak öne çıkıyor.

Trabzonspor'un Opta'nın verilerine göre, 2014/15 sezonundan bu yana 15+ maça çıkan oyuncuları arasında en sık gol katkısında bulunan ismi, her 83 dakikada bir skora etki eden Paul Onuachu olarak belirlendi.

Teknik direktör Abdullah Avcı ise bu sezon yabancı meslektaşlarına rakip olduğu altı Süper Lig maçının beşini kazanmış durumda. Ancak tek mağlubiyetini Fernando Santos'un çalıştırdığı Beşiktaş'tan almıştı.

Zorlu mücadele öncesi bu istatistikler, maçın ne kadar çekişmeli geçeceğini ve her iki takımın da karşılaşmadan galip gelmek için yoğun çaba sarf edeceğini gösteriyor.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Birol Sancak