Trump’tan Şok Açıklama: "Maduro ve Eşi Yakalandı"

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump’tan uluslararası kamuoyunu sarsan bir açıklama geldi. Venezuela’da düzenlenen geniş çaplı bir operasyonla ilgili konuşan Trump, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşi Cilia Flores’in yakalandığını ve ülke dışına çıkarıldığını duyurdu. Trump, operasyonun doğrudan ABD tarafından yürütüldüğünü de belirterek, "Venezuela’nın özgürlüğü için tarihi bir adım attık," ifadelerini kullandı.

Venezuela’da Siyasi Deprem: Delcy Rodríguez Geçici Başkan Oldu
Venezuela’da Siyasi Deprem: Delcy Rodríguez Geçici Başkan Oldu
İçeriği Görüntüle

Trump: “ABD Operasyonu Yürüttü, Maduro Yakalandı”

Donald Trump, sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Venezuela yönetimini hedef alan operasyonu bizzat ABD’nin yürüttüğünü dile getirdi. “ABD, Venezuela’ya karşı büyük çaplı bir operasyon gerçekleştirmiştir. Başkan Maduro ve eşi artık gözaltındadır,” diyen Trump, detaylar konusunda bilgi vermekten kaçındı. Operasyonun ne zaman ve hangi koşullarda yapıldığı ise henüz netleşmedi.

Maduro is declared winner in Venezuela's presidential election as  opposition claims it prevailed | The Hill

Maduro ve Eşi Ülke Dışına Çıkarıldı

Trump açıklamasının devamında, Nicolas Maduro ve eşi Cilia Flores’in Venezuela dışına çıkarıldığını iddia etti. Hangi ülkeye götürüldükleri konusunda bilgi verilmezken, bu gelişmenin ardından Latin Amerika’da diplomatik hareketliliğin arttığı gözlendi. Venezuela hükümetinden ise henüz resmi bir yanıt gelmedi.

Uluslararası Tepkiler Gecikmedi

Trump’ın açıklamaları başta Güney Amerika ülkeleri olmak üzere birçok uluslararası aktör tarafından dikkatle izleniyor. Birleşmiş Milletler ve Amerika Devletleri Örgütü’nden henüz resmi bir açıklama yapılmazken, gözler ABD Dışişleri Bakanlığı’na çevrilmiş durumda. Maduro’nun gözaltına alındığı yönündeki iddia, dünya genelinde siyasi dengeleri etkileyebilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: MYNET