Fındık Satış Fiyatlarındaki İstikrar

Ergan, TMO'nun 27 bin ton fındık için açıkladığı satış fiyatının 4 dolar olduğunu belirterek, bu fiyatın piyasanın seyrini yansıttığını ifade etti. Satış fiyatının bu seviyelerde olmasının piyasadaki istikrarın göstergesi olduğunu vurguladı.

Trabzon'da 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'na Özel Otobüs Sefer Saatleri Değişiyor! Trabzon'da 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'na Özel Otobüs Sefer Saatleri Değişiyor!

İhracatta Artan Fiyatlar

Başkan Ergan, fındığın Türkiye'nin en önemli tarımsal ihraç ürünü olduğunu hatırlattı ve TMO'nun iç ve dış piyasa şartlarını değerlendirerek satış fiyatını belirlediğini belirtti. Dış piyasada fındık fiyatlarının arttığını, kentalli fındık için ortalama 730 doların üzerinde bir ihraç fiyatının olduğunu söyledi.

Geçen Sezonla Karşılaştırma

Geçen sezonun aynı dönemine göre ihraç fiyatlarında artış yaşandığını belirten Ergan, TMO'nun alım ve satış politikalarının ihracata olumlu etki yaptığını vurguladı. 27 bin tonluk satış kararının iç ve dış piyasadaki istikrara katkı sağlayacağına inandıklarını ifade etti.

İhracat Verileri

Başkan Ergan, 2023-2024 ihraç sezonunun geride kalan bölümünde 192 bin ton iç fındık ihraç edilerek 1 milyar 413 milyon 807 bin dolar döviz elde edildiğini belirtti. Bir önceki sezonda ise bu rakamların 201 bin ton ve 1 milyar 191 milyon 781 bin dolar olduğunu hatırlattı.

Ergan'ın açıklamaları, fındık sektöründe TMO'nun rolünün ve piyasadaki istikrarın önemini vurguluyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU