Toplantıya TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, TTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, ve TTSO Sağlık Turizmi Yürütücü Meclis Üyesi Mehmet Üçüncüoğlu gibi önemli isimler katıldı.

Whatsapp Image 2024 01 23 At 10.32.22

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, toplantıda yaptığı konuşmada, uzun süredir sağlık turizmi konusunda çalışmalar yürüttüklerini ve bu alanda önemli hedeflerinin olduğunu belirtti. Sağlık turizminin dünya genelinde büyük bir ekonomik potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Çelebi, bu sektörün gayri resmi olarak 500 milyar doların üzerinde bir değere sahip olduğuna vurgu yaptı. TTSO olarak sağlık turizmi konusunda kümeleme çalışmaları yaparak bir sağlık turizmi grubu oluşturduklarını ifade etti. Ayrıca, Gürcistan, Azerbaycan ve Bakü gibi ülkelerle görüşmeler yaparak olumlu sonuçlar elde ettiklerini ve bu çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

Asgari trafik şartını yerine getiremeyen 174 internet haber sitesine müeyyide uygulanmadı Asgari trafik şartını yerine getiremeyen 174 internet haber sitesine müeyyide uygulanmadı

Whatsapp Image 2024 01 23 At 10.32.22 (1)

Erkut Çelebi, ayrıca Trabzon'un turizm potansiyelini değerlendirerek yaz sezonu dışında otel ve konaklama tesislerinin boş kaldığına dikkat çekti. Bu boşluğun alternatif turizm kollarıyla doldurulabileceğini belirterek, alışveriş turizmi gibi farklı alanlara da yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Sağlık turizmi konusundaki bu çalışmaların Trabzon'a ve ülkeye büyük katkı sağlayacağını belirten Erkut Çelebi, bu alanda yapılan işbirliklerinin önemini vurguladı.

Whatsapp Image 2024 01 23 At 10.32.23

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta da toplantıda söz alarak TTSO'nun sağlık turizmi çalışmalarını desteklediklerini ve bu organizasyonun kentin sağlık turizmi alanında ivme kazanmasına katkı sağladığını belirtti. Sağlık turizminin ülke ekonomisine önemli bir katkı sağladığını vurgulayan Dr. Usta, bu alandaki faaliyetlerin artarak devam etmesini umut ettiğini ifade etti.

Trabzon'da yapılan bu çalışmaların, gelecekte sağlık turizmi alanında kent ve ülke için olumlu sonuçlar doğuracağına inanılıyor. Gelecekte daha fazla yabancı hastanın Trabzon'da sağlık hizmeti alması ve şehrin turizm potansiyelinin artması bekleniyor.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT