Sunuculuğunu Lisansüstü Eğitim Ens. Arş. Gör. Aybüke Baştürk’ün yaptığı Fatih Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğr. Gör.Köksal Ayşan yönetimindeki ‘Gençlik Konseri’ 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105’inci yılına ithaf edilirken, gerek repertuar, gerek saz, korist ve solistler büyük beğeni topladı. Günün anısına bir Rumeli türküsü olan ‘Sarı Zeybek’ ile başlayan program sırasıyla Şanlıurfa, Erzurum, Mersin, Diyarbakır, Sivas, Ankara, Konya ve Aksaray yörelerinin ezgileri ile süslendi.

Birinci bölümün solo performanslarında ise Selma Avcı, Hasan Çelik, Gürhan Bebek ve Zühal Dinç Altun sahne aldılar.  Programın sonunda gecenin mimarı koro şefi Ayşan’a Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu tarafından teşekkür belgesi ve çiçek takdim edildi. Aşıkkutlu yaptığı konuşmada “Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş meşalesini yaktığı 1919 yılının 105’inci yıldönümünde, böyle bir akşamda gönlümüzü şen ettiler. Kendilerini tebrik ediyor, performanslarından dolayı kutluyorum. Olağanüstüydüler. Sizlere de bizleri bu akşam yalnız bırakmadığınız için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden YKS Tercih Danışmanlığı Hizmeti Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden YKS Tercih Danışmanlığı Hizmeti

TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Birol Sancak