Bakanlık Harekete Geçti: Tavuk İhracatına Yasak Getiriliyor Bakanlık Harekete Geçti: Tavuk İhracatına Yasak Getiriliyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), elektrikli otomobil sayılarına dair önemli verileri açıkladı. Verilere göre, TOGG'un T10X modeli kısa sürede büyük bir başarı elde ederek Türkiye'de trafiğe kaydedilen her 3 elektrikli araçtan birine sahip oldu.

TOGG, 2023 yılında T10X modelinin teslimatına başlamış ve kısa sürede büyük bir kullanıcı kitlesi oluşturmuştur. 2023 sonuna kadar 19 bin 583 adet T10X modeli trafiğe kaydedilmiştir. Bu başarı, TOGG'un Türkiye'deki elektrikli otomobil pazarında ne kadar hızlı büyüdüğünü göstermektedir.

Elektrikli otomobillerin sayısı Türkiye genelinde hızla artmaktadır. 2022 yılında trafikte kayıtlı elektrikli otomobil sayısı 80 bin 43'e yükselmiştir. Bu rakam, bir önceki yıla göre 5,5 kat artışı temsil etmektedir. Elektrikli otomobillerin toplam otomobil sayısı içindeki payı yüzde 0,5 olarak hesaplanmıştır.

TOGG'un T10X modelinin bu hızlı yükselişi, Türkiye'deki elektrikli otomobil talebinin ne kadar büyük olduğunu göstermektedir. Elektrikli otomobillerin Türkiye'deki kullanımının artmaya devam etmesi beklenmektedir.

Ayrıca, hibrit otomobillerin sayısının da arttığı görülmektedir. Bu tür otomobillerin toplam içindeki payı da yükselmektedir. Elektrikli ve hibrit otomobillerin Türkiye'deki kullanımı, çevre dostu alternatiflere olan talebin arttığını göstermektedir.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT