Leman dergisinin 26 Haziran tarihli sayısında yer alan karikatür, tepkileri büyütmeye devam ediyor. Türk Diyanet Vakıf-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet Odabaşı, yaptığı yazılı açıklamada Leman dergisini “alçaklığın yeni bir boyutuna imza atmakla” suçladı. Karikatürü “kin, nefret ve düşmanlık saçan açık bir provokasyon” olarak nitelendiren Odabaşı, derginin kapatılmasını talep etti.
“Bu yapılan ne mizah ne de ifade özgürlüğüdür”
Açıklamasında karikatürün ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini vurgulayan Odabaşı, şu ifadeleri kullandı:
“Bu yapılan; ne mizah ne de ifade özgürlüğüdür. Düpedüz dinlere, peygamberlere ve inançlara karşı açık bir kin ve düşmanlığın, ateist ve peygamber tanımaz bir zihniyetin göstergesidir. Bu hayasızlığı yapanları ve buna zemin hazırlayanları şiddetle reddediyor, lanetliyor ve en sert şekilde kınıyoruz.”
“Bu topraklar Peygamber sevgisiyle yoğrulmuştur”
Odabaşı, Türk milletinin tarih boyunca Peygamber sevgisiyle yoğrulduğunu belirterek Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli ve Fatih Sultan Mehmet gibi isimlerin sözlerine atıfta bulundu. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Asırlardır Anadolu, Rumeli ve gönül coğrafyamızda Mevlid medeniyetiyle büyüyen bu aziz Türk milleti; Efendimize ve kutsal değerlerimize uzanan her namert eli kırmasını bilmiş, bilmeye de devam edecektir.”
“Kimse Türk milletinin sadakatini sınamaya kalkmasın”
Açıklamasının sonunda Leman dergisinin derhal kapatılması gerektiğini vurgulayan Odabaşı, “Kimse Türk milletinin Peygamber sevgisini, kutsallarına olan sadakatini sınamaya kalkmasın. Peygamber Efendimize ve tüm peygamberlere dil uzatanlar, aziz Türk milletinin vicdanında ebediyen mahkûm olacaklardır.” dedi.