Vali Baydaş, ziyarette Türk Ocakları'nın Türk kültürüne sahip çıkan köklü bir kuruluş olduğunu belirterek, "Türk Ocakları'nı öğrencilik yıllarımdan beri takip ederim. Bu kuruluşta çok dostlarım ve büyüklerim bulunuyor. Rize'de etkili faaliyetlerin olmasını arzu ederim. Gençleri, özellikle üniversite gençliğini zararlı etkenlerden koruyarak, kültürel değerlerimize sahip çıkmalarını sağlayabilirsiniz. Valilik olarak kültürel çalışmalarımız devam edecek. Şubat ayında Rize'de birçok yazarın katılacağı imza günü ve Kitap Fuarı etkinliğimiz olacak. Türkiye'nin 2. yüzyılı hedefleri olan 2053 ve 2071'i gençlerimize öğretmek önemlidir" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Öğrencilere Destek Açıklaması Yaptı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Öğrencilere Destek Açıklaması Yaptı

Türk Ocakları Şube Başkanı Turan Aslan Mercan ise yaptığı konuşmada, şube olarak kültürel etkinlikler düzenlediklerini ve pandemi nedeniyle ara verdiklerini ifade etti. Ayrıca, kaybettikleri dostları için anma programları düzenlediklerini ve çayla ilgili çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Valilikte gerçekleşen ziyarete Türk Ocakları Şube Başkanı Turan Aslan Mercan'ın yanı sıra Prof. Dr. Fatih Seyis, Doç. Dr. Kazım Şahin, İsmail Kılıç, Hüseyin Kör, Ceyhun Kalender, Erkan Erdem ve İsmet Kösoğlu gibi yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT