Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İran'ın Kirman eyaletinde meydana gelen terör saldırılarının ardından İran İslâm Cumhuriyeti’nin Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebati'yi ziyaret etti.

Başkan Genç, Başkonsolos Naser Mohebati'ye taziye ve başsağlığı dileklerini ileterek saldırının arkasında emperyal güçlerin olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye ve İran'ın bölgedeki etki güçlerini artırmak için kardeşlik hukuku içerisinde daha fazla işbirliği yapmaları gerektiğini vurguladı.

Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turan Kabaoğlu, Telgraf Otuyla Mücadele İçin Çağrı Yaptı Ardeşen Ziraat Odası Başkanı Turan Kabaoğlu, Telgraf Otuyla Mücadele İçin Çağrı Yaptı

İran İslâm Cumhuriyeti’nin Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebati, ABD ve İsrail'in Türkiye ve İran'ın yakınlaşmasını istemediğini söyleyerek, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına dikkat çekti. Başkonsolos Mohebati, iki ülkenin birlikte hareket ederek İsrail'in baskılarına karşı durması gerektiğini ifade etti.

Taziye ziyareti sırasında Başkan Genç, İran için taziye defterini de imzaladı ve saldırıyı kınayan sözlerini paylaştı.

İran'ın Kirman eyaletinde gerçekleşen terör saldırılarında yaşamını yitirenler için başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Ayşe Sancak