Türkiye ile Gürcistan arasında bugüne kadar oynanan 5 maçta milliler 3 galibiyet elde ederken, 1 kez mağlup oldu ve 1 maç berabere sonuçlandı. Son karşılaşma ise 2012 yılında yapılan bir hazırlık maçıydı ve Türkiye, Gürcistan'ı 3-1'lik skorla geçmişti.

A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Vincenzo Montella yönetimindeki 9. maçına çıkacak. Montella'nın liderliğinde milliler, elemelerde gösterdikleri performansla gruplarını lider tamamlayarak Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı elde etmişti.

Gürcistan ise tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılma başarısı gösterdi. Play-off maçlarında başarılı performans sergileyen Gürcistan, Lüksemburg'u 2-0 ve Yunanistan'ı penaltılarla geçerek turnuvaya katılma hakkı elde etti.

Maçın hakemi Facundo Tello olacak ve VAR hakemi Alejandro Hernandez görev yapacak. Türkiye'nin turnuva kadrosunda tecrübeli isimlerin yanı sıra genç yetenekler de yer alıyor, takımın hedefi grup maçlarına galibiyetle başlamak ve ilerleyen raundlarda başarılı bir performans sergilemek.

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024 kadrosu şöyle:

Kaleci: Altay Bayındır, Mert Günok, Uğurcan Çakır

Defans: Mert Müldür, Zeki Çelik, Abdülkerim Bardakcı, Ahmetcan Kaplan, Merih Demiral, Samet Akaydin, Ferdi Kadıoğlu

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan, Okay Yokuşlu, Orkun Kökcü, Salih Özcan

Forvet: İrfan Can Kahveci, Yunus Akgün, Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler, Barış Alper Yılmaz, Bertuğ Yıldırım, Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy, Yusuf Yazıcı

Kaynak: TFF