Genç, bir belediye birliği olma özelliğinden uzaklaşan Türkiye Belediyeler Birliği'nin divanının, parti çıkarlarını ön planda tutarak birlik içinde yer alan belediyeleri yeterince temsil etmediğini ifade etti. Divanın, partilerin taleplerini karşılamak için diğer belediyelerin öneri ve taleplerini dikkate almadığını vurgulayan Genç, bu durumun birliğin işlevselliğini olumsuz yönde etkilediğini dile getirdi.

Siyonist İsrail'in Olimpiyatlardan Men Edilmesi Çağrısı Siyonist İsrail'in Olimpiyatlardan Men Edilmesi Çağrısı

Adaylık gerekçelerinden birinin Türkiye Belediyeler Birliği'nin yeniden bir belediye birliği olması için mücadele etmek olduğunu belirten Genç, birlik içindeki sıkıntıların çözümü için çaba göstereceklerini ve belediye başkanlarının özlük hakları konusunda gereken adımları atacaklarını söyledi.

Ahmet Metin Genç, adaylığının arkasında yatan en önemli sebebin Türkiye Belediyeler Birliği'nin asıl amacına dönmesi için çaba göstermek olduğunu vurgulayarak, birlik içindeki tüm belediyelerin ortak çıkarlarını ön planda tutacak bir yönetim anlayışı oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yapılan başkanlık eçiminde İstanbul Belediye Başkanı Trabzonlu Ekrem İmamoğlu 500 oy alırken Ahmet Metin Genç’e ise 250 oy çıktı.

Muhabir: BİROL SANCAK