Trabzonspor'un Genç Oyuncusu Enis Destan'a Kırmızı Kart Sonrası PFDK Tarafından Verilen Cezanın Detayları Trabzonspor'un Genç Oyuncusu Enis Destan'a Kırmızı Kart Sonrası PFDK Tarafından Verilen Cezanın Detayları

Şu ana kadar TFF tarafından resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, Rıdvan Dilmen TV8,5 kanalındaki programında önümüzdeki sezon uygulanması beklenen yeni Ziraat Türkiye Kupası formatıyla ilgili bilgileri paylaştı.

Dilmen'e göre, yeni sezon itibarıyla Ziraat Türkiye Kupası'nın formatı aşağıdaki şekilde olacak:

Alt liglerden katılacak takımlar, 3 eleme turu ve bir Play-Off turu oynadıktan sonra, kalan 16 takım ile Süper Lig'den katılacak 8 takım grup maçları oynayacaklar.

Bu 24 takım, 6'şarlı 4 farklı gruba ayrılacaklar ve rövanş maçları olmadan 3 maç yapacaklar.

Gruplarda ilk iki sırayı alan takımlar, daha sonra tek maç eleme usulüne göre çeyrek final, yarı final ve final maçlarında mücadele edecekler.

Yeni statüde seri başı sistemi grup maçları sonrasında geçerli olmayacak ve iç sahada oynayacak takım kura ile belirlenecek.

TFF'nin bu yeni kupa formatıyla ilgili resmi açıklamayı ne zaman yapacağı ve nasıl bir takvimle uygulamaya geçileceği henüz bilinmiyor. Ancak Rıdvan Dilmen'in paylaştığı bilgiler, Türk futbolunun yeni bir heyecan sezonuyla karşı karşıya olabileceğini gösteriyor.
TAKA/AYTEKİN AKAY

Editör: Ayşe Sancak