Marmara Bölgesi:
Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölgenin batı kesimlerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülecek. Gece saatlerinde Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir, Bursa, Sakarya ve Bilecik çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Balıkesir'in batı ilçelerinde ise yağışlar çok kuvvetli ve şiddetli olabilir. Sabah saatlerinde bölge genelinde pus ve sis olayları yaşanabilir. Rüzgarın yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Ege Bölgesi:
Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölge genelinde yağmur ve sağanak yağışlar yaşanacak. Kıyı Ege'de yağışlar yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olabilir. Sabah saatlerinde iç kesimlerde pus ve sis görülebilir. Rüzgarın yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz Bölgesi:
Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölge genelinde yağmur ve sağanak yağışlar görülecek. Toroslar mevkii ile Antalya'nın doğusu, Kaş, Finike ve Demre ilçeleri ve Mersin’in batı ilçelerinde yağışlar yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olabilir. Gece saatlerinde batı ilçelerinde Toroslar Mevkii'nde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç kesimlerde pus ve sis hadiseleri yaşanabilir.

İç Anadolu Bölgesi:
Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölge genelinde yağmur yağışları görülecek. Sabah saatlerinde pus ve sis olayları yaşanabilir.

Batı Karadeniz Bölgesi:
Parçalı ve yer yer çok bulutlu yağışlı bir hava bekleniyor. Yağışlar bölge genelinde (Sinop hariç) kuvvetli olacak ve yağmur şeklinde olacak. Yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışları görülebilir. Bölge genelinde pus ve sis hadiseleri yaşanabilir.

Doğu Karadeniz Bölgesi:
Parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Orta Karadeniz ile Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülecek. İç kesimlerde pus ve sis hadiseleri yaşanabilir. Ayrıca bu bölgelerde çığ tehlikesi bulunuyor.

Doğu Anadolu Bölgesi:
Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Batısı ile Erzurum, Muş, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yağışlar yaşanacak. Yağışlar yağmur şeklinde olacak, ancak kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde pus ve sis hadiseleri yaşanabilir. Ayrıca bu bölgelerde çığ tehlikesi bulunuyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi:
Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Bölge genelinde yağmur ve sağanak yağışlar yaşanacak. Pus ve sis hadiseleri yaşanabilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşların olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını, özellikle ulaşımda aksamaların yaşanabileceğini ve çatı uçması gibi olaylara karşı önlem almaları gerektiğini belirtiyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli olunması tavsiye ediliyor.
TAKA/NURGÜN GÜNAYDIN

Editör: Ayşe Sancak