Mega Projeler Türkiye’yi Çin-Avrupa Arasında Lojistik Üs Haline Getiriyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin Orta Koridor’daki stratejik konumunu ve mega altyapı projeleriyle sağladığı katkıyı uluslararası bir fuarda dünya kamuoyuna duyurdu.
9. İpek Yolu Uluslararası Fuarı Çin-Avrupa Demiryolu Ekspresi Küresel Ortaklar Oturumu’nda konuşan Uraloğlu, “Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu, Marmaray, modern limanlar ve dijitalleşen gümrük altyapımız sayesinde Çin’den Avrupa’ya yükler artık daha hızlı ve güvenli taşınıyor” dedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın’dan Tunceli Valisi’ne Destek: “Devletin Valisi Değil, Terörün Gölgesi Muhatap
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın’dan Tunceli Valisi’ne Destek: “Devletin Valisi Değil, Terörün Gölgesi Muhatap
İçeriği Görüntüle

“Asya ile Avrupa Arasında Kesintisiz Lojistik Ağı Kurduk”
Bakan Uraloğlu, konuşmasında Türkiye'nin Kuşak ve Yol Girişimi kapsamında Asya ile Avrupa arasında kesintisiz ulaşım sağlayan altyapıları tamamladığını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye, Asya ile Avrupa arasındaki bu yeni ‘Çelik İpek Yolu’nun vazgeçilmez bir parçasıdır. Stratejik coğrafyamızla Kuşak ve Yol Girişimi’nin en güçlü halkalarından biriyiz.”

Trans-Hazar Güzergâhı: Türkiye'nin Küresel Rolü Artıyor
Türkiye’nin öncülüğünü yaptığı Orta Koridor ya da bir diğer adıyla Trans-Hazar Uluslararası Taşımacılık Güzergâhı,

Çin’den çıkan yüklerin Orta Asya’dan Hazar üzerinden

Türkiye’ye ulaşıp Avrupa’ya taşındığı rotanın
en güvenilir ve öngörülebilir bölümü olarak öne çıkıyor.

Bu koridorun merkezinde yer alan Türkiye,

BTK Demiryolu,

Marmaray Tüneli,

limanlar,

lojistik merkezler ve

gümrüklerin dijital dönüşümü ile taşımacılığın kalitesini artırıyor.

Yeşil Koridor ve Sürdürülebilir Ulaştırma Hedefi
Bakan Uraloğlu, sadece fiziksel altyapıya değil, yeşil lojistik çözümlerine de odaklandıklarını belirtti.

“Yeni dönemde iklim dostu taşımacılıkla entegre sistemleri kurmak zorundayız. Hedefimiz; sürdürülebilir, çevreci ve çağın ihtiyaçlarına uygun koridorlar inşa etmek.”

Mutabakatla Güçlenen Ortaklık: Çin-Türkiye İş Birliği
Antalya’da imzalanan “Orta Koridor ile Kuşak ve Yol Girişimi’nin Uyumlaştırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası”nı hatırlatan Uraloğlu, bu belgeyle iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da pekiştiğini belirtti.

“Demiryolu taşımacılığı başta olmak üzere tüm ulaştırma alanlarında entegre ve karşılıklı faydaya dayalı çözümler üretmeye hazırız” dedi.

Kaynak: ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI HABER BÜLTENİ