6.1 Milyon Zam Farkı: İlk Ödeme Bugün Memur Emeklilerine! 6.1 Milyon Zam Farkı: İlk Ödeme Bugün Memur Emeklilerine!

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu temsilcileri ve Türkiye'deki 19 AB Bilgi Merkezi Koordinatörü, Polonya'ya yapılan çalışma ziyareti kapsamında önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Ziyaretin merkezinde, Türkiye ve Polonya arasındaki ticaret ilişkilerinin güçlendirilmesi ve Avrupa Birliği perspektifi vardı. Heyet, Polonya Ticaret Odası Başkanı Andrzej Szumowski ile bir araya gelerek Türk iş insanlarını Polonya'da ticaret yapmaya davet etti. Szumowski, son 10 yılda Türkiye-Polonya ticaret hacminin 3 milyar eurodan 15 milyar euroya yükseldiğini belirterek bu alanda daha fazla işbirliği yapılmasının önemine vurgu yaptı.

Ayrıca, Türkiye'nin Polonya Büyükelçisi Rauf Alp Denktaş'ın da ziyaret edildiği heyette, Türkiye-AB ilişkileri üzerine kapsamlı bir brifing verildi. Denktaş, Türkiye'nin AB üyeliğine Polonya'nın sıcak baktığını vurgulayarak Kıbrıs sorununun çözümü ve Türkiye'nin AB üyeliği sürecinin önemine dikkat çekti. Denktaş ayrıca, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz'un sorduğu bir soru üzerine Trabzonluların KKTC'de etkili olduklarını belirtti.

Ziyaretin önemli duraklarından biri de Polonya Dışişleri Bakanlığı'na yapılan ziyaret oldu. Burada heyet, Dezenformasyondan Sorumlu Büyükelçi Tomasz Chlon ile bir araya gelerek Ukrayna-Rusya savaşı gibi konularda bilgi paylaşımında bulundu. Büyükelçi Chlon, Türkiye ile Polonya arasındaki tarihsel ilişkilere de değinerek Türkiye'nin AB içinde bir dostu olduğunu vurguladı. Bu ziyaret, AB Bilgi Merkezleri ile Avrupa'daki kurumlar arasında deneyim paylaşımının yanı sıra Türkiye ve AB arasındaki işbirliğini artırmayı hedefledi.

Muhabir: AYTEKİN AKAY