Şampiyonluktan ötürü çok mutlu olduğunu dile getiren Turan, “Duygularım çok yoğun, gerçekten ben bunu daha yaşamıştım ama bu okulda yaşamaya çalışmak beni ayrıca mutlu etti. Çocukların gayretleri, azimleri sanıyorum Dünya Kupası’nı da getirecek. Çocuklara ve öğretmenlerine güveniyorum. Mutluluğum tarif edilemez bir mutluluk” dedi. 

KAZANAMASAYDIK ELENECEKTİK

Turnuvada zorlu maçlardan geçtiklerine dikkat çeken Turan, “Kuralar çekildi ilk maçımızı Kocaeli Hayrettin Gürsoy Lisesi ile oynayacaktık, 1-0 yenildik. Top oynayamadılar ama 1-0 yenildik. Takım orada Kocaeli Hayrettin Gürsoy Lisesi’ni tanıdı. Ben de tanıdım aslında, 10 kere maç yapsak hepsini yenerdik ama o maçta gol yedik. Üzüldük mü üzüldük ama o bizim aklımızı başımıza getirdi. Ondan sonra İstanbul Haluk Ündeğer Anadolu Lisesi ile karşı karşıya geldik, o maçı 3-0 kazanmasını bildik. Gruptaki son maçımız İstanbul İnönü Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi ileydi. Çekişmeli geçen maçı da 3-2 galip bitirerek gruptan birinci çıkmış olduk. O maçı kazanamasaydık elenip gelecektik” cümlelerine yer verdi. Trabzonspor ile işbirliği içerisinde olduklarını ifade eden Turan, şunları söyledi: 

TRABZONSPOR İLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE

“Çocukların eğitimleriyle ilgileniyoruz. Trabzonspor’a bulup getirdikleri çocukların eğitim yönünden biz ilgileniyoruz. Trabzonspor ile güzel bir diyalogumuz var. Hatta buradan giderken otobüslerini tahsis ettiler, otelimizi ayarladılar. Bu çocukların çoğunluğu Trabzonspor altyapısında oynadığı için güzel diyaloglarımız var, sağ olsunlar bize hep destek oluyorlar. Kendilerine her konuda bize yardımcı oldukları için teşekkür ediyorum”. İdarecilik hayatı boyunca ikinci kez Türkiye Şampiyonluğu yaşadığını ifade eden Turan, bu başarısını futbolu çok sevmesi ile ilişkilendirdi. Turan, “Gençleri seviyorum, gençlerle ilgilenmeyi seviyorum. Bu başarı bundan kaynaklanıyor. Gençlerle ilgilenmek bana nefes aldırıyor. Sadece sporla ilgilenmiyorum. Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi büyük bir lise. 

SPORUN YANINDA SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLER

Geçen sene 5 öğrencimiz Tıp Fakültesi’ni kazandı. Üniversitenin çeşitli nitelikli yerlerini 80 öğrencimiz kazandı. Hem akademik eğitimin yanında hem sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere yer veriyoruz. Bu da okulumuzu farklı bir lise yapıyor. Akademik eğitimin yanında sosyal kültürel etkinlere de yer veriyoruz. Sadece sporla ilgilenmiyoruz. Akademik eğitim çalışma grubumuz var, onlar da o işi takip ediyorlar. Bu yönüyle de Türkiye’de ender liselerden bir tanesiyiz” diye konuştu. 2015 yılında Dünya Şampiyonu olan Erdoğdu Lisesi’nde o dönem Okul Müdürü olarak görev yaptığını ifade eden Ali Turan, Erdoğdu Lisesi’nin şampiyon olan kadrosuyla Dünya Kupası’nda katılacak olan Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi’nin kadrosunu karşılaştırdı. 

Trabzonspor'un Mısırlı Yıldızı Trezeguet'in Skor Katkısı ve Transfer İddiaları Trabzonspor'un Mısırlı Yıldızı Trezeguet'in Skor Katkısı ve Transfer İddiaları

ERDOĞDU LİSESİ İLE BENZER

Turan, “2015 yılında Erdoğdu Lisesi ile Dünya Şampiyonu olmuştuk. O dönem şampiyon olan kadroyla bu sezon Türkiye Şampiyonu olan kadronun arasındaki en büyük benzerliklerin arasında azim var. Oyuncularımızın azmi bize Dünya Kupası’nı getirecek düzeyde. Cesaretleri de çok önemli. Erdoğdu Lisesi’nde Dünya Şampiyonluğunu elde ettiğim için çocuklarda benim azmime karşılık kendileri de azimleniyor. Çocuklarımız çok azimli. Erdoğdu Lisesi’nin şampiyon kadrosuyla benzerlik gösteriyorlar. İnşallah başaracaklardır” ifadelerine yer verdi. Antalya’da çok güzel bir ortamda şampiyonluk yaşadıklarını belirten Turan, “Antalya’da güzel bir ilgi vardı. Antalya’da Trabzon Taraftarlar Derneği vardı. Onlar ara sıra maçlarımıza geldiler ama büyük bir çoğunluk oluşturamadılar. 

‘BİR DAHA KARŞILAŞIRSAK ONLARI YENECEĞİZ’

Ramazan olması dolayısıyla büyük bir taraftar kitlemiz yoktu ancak dernek yetkililerimiz bizi çok güzel ağırladılar. Antalya Valimiz ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüz bizleri misafir etti. Güzel karşılandık. Trabzonspor otobüsünü görünce herkes forma beklentisi içerisinde oluyor onu çok sağlayamadık (Gülerek). Antalya maceramız güzel geçti, güzel anılar biriktirdik” dedi.  Turnuvanın ilk maçında mağlup oldukları Kocaeli Hayrettin Gürsoy Lisesi’ni finalde rahat bir skorla mağlup ettiklerine değinen Turan, “Öğrenciler rakiplerini gördükleri için oyunlarını bildikleri için sürekli şunu dediler: ‘Bir daha karşılaşırsak biz bunları yeneceğiz’. Hatta farklı yeneceğiz diye kendi aralarında konuştular. Bize çok fazla iş kalmadı. Takım hocaları onları akşamdan topluyor, plan program yapıyorlar. 

ŞAMPİYONLUĞU GETİREN MONT

Hiç yenilecekleri akıllarına gelmedi. Tabi İstanbul İnönü Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi maçı çok zor geçti. Bir onlar attı sonra biz attık, tekrar onlar attı. 3-2 galip geldik ama çok çekişmeli geçti o maç. Çocuklar kendilerine güvendikleri için hiç morallerini bozmadılar. Moral olarak biz destek sağladık. Büyük bir cesaretle çocuklarımız bu işi başardılar. Çocuklarımıza Dünya şampiyonasına katılmaları halinde marka değerlerinin artacağını izah etmeye çalıştım. Çocuklar da bunun farkına vardılar diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. 2015 yılında Erdoğdu Lisesi ile şampiyonluk yaşadığı dönem giydiği montu bu sene Türkiye Şampiyonluğu’nda da giydiğini açıklayan Turan, “2015 yılında bir tane montla turnuvaya gitmiştim. Mont tabi eskidi ancak o montu tekrar bu sene Türkiye Şampiyonası’na götürdüm. Turnuva boyunca onu giydim. Ben İlahiyatçıyım ama o monta inandım, sırtımdan çıkarmadım. Sanıyorum o mont uğurlu geldi. Dünya Şampiyonası’na da o montla gideceğim” dedi. 

MARKA DEĞERİNİZ YÜKSELECEK

Turan sözlerini şu şekilde tamamladı: “Kocaeli’ye mağlup olduğumuz maçta şampiyon olacağımızı hissettim. Kesinlikle şampiyon olacağımıza kanaat getirdim. Çünkü diğer takımları gördük. Çekişmeli maçlar oynadık ama ben kesinlikle şampiyon olacağımıza inanıyordum. O inançtaydım, onu hiç kaybetmedim. Çocuklarımız hep bir beklenti içerisinde oldular. Ben onlara primi düşünmeyin dedim. Türkiye Şampiyonu olduktan sonra Dünya Şampiyonasına katılmanın kendilerinin marka değerine katkıda bulunacağını söyledim. Çocuklarımız için en büyük prim marka değerlerinin yükselmesi. Onlara değerlerinin yükseleceğinden bahsettim. Üniversitelerin kapıları öğrencilerimize açılacak. Ancak benim de onlara birkaç sürprizim olacak. Çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Öyle bir ortamda galip geldik ki Trabzon’a da bir moral oldu. Çocuklarımla gurur duyuyorum. Öğretmenleriyle gurur duyuyorum. Bana ikinci kez Türkiye Şampiyonluğunu yaşattılar, inşallah büyüğü de gelecektir.”

Editör: Doğukan ÖZKURT