Türkiye, UEFA ülke puan sıralamasında büyük bir başarı elde ederek, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan takım gönderebilmek için gereken ilk 10 sıra hedefine büyük oranda ulaştı. UEFA'nın ülke puanı klasmanında 12. sıradan başlayan Türkiye, 38,1 puanla 9. sıraya yükselerek önemli bir adım attı.

UEFA turnuvalarında son 16 turu devam ederken, Türkiye'nin puanını yükselten Fenerbahçe gibi temsilcilerin başarısı, Türkiye'nin hedefe daha da yaklaşmasını sağladı. Şu an Türkiye'nin en yakın rakipleri olan İskoçya ve Çekya arasındaki fark biraz daha açıldı. İskoçya 36,05 puanla 10. sırada, Çekya ise 35,55 puanla 11. sırada yer alıyor.

Türkiye ve İskoçya'dan birer takımın mücadele ettiği UEFA kupalarında, Çekya ise üç takımla yer alıyor. Bu durumda Türkiye, avantajını koruyarak ilk 10 sıra hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor.

Onuachu'nun Hattrick Sonrası Değerlendirmesi: "Büyük Bir Takımız, Asla Vazgeçmedik" Onuachu'nun Hattrick Sonrası Değerlendirmesi: "Büyük Bir Takımız, Asla Vazgeçmedik"

İskoçya içinse durum biraz daha zor görünüyor. İskoçya'nın Türkiye'yi geçebilmesi için Fenerbahçe'nin puan almaması, Rangers'ın ise mutlak finale çıkarak kazanması gerekiyor. Bu durumda Türkiye'nin İskoçya'yı geçmesi için oldukça büyük bir avantaj sağlanmış olacak.

Türkiye'nin ve diğer ülkelerin takımları, alacakları her galibiyetle ülke puanına katkıda bulunuyorlar. Türkiye'nin, Çekya ve İskoçya'yı geride bırakabilmesi için takımlarının elde edeceği her galibiyet büyük önem taşıyor. Bu başarıyla Türk futbolu, Avrupa'da daha da güçlenerek önemli bir konuma yükseliyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK