Kaçmaya çalışmıştı...

Daha önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Muhabere ve Muhabere Eğitim Destek Komutanı olan Metin İyidil hakkında verilen "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" kararı hükmü Ankara Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozulmuştu. Metin İyidil'in yakalanmadan önce kaçmaya çalıştığı tespit edildi.

Ajanslar tarafından aktarılan son dakika haberine göre eski korgeneral Metin İyidil gözaltına alındı. Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra TEM Şube Müdürlüğüne götürülen İyidil, 2012 yılında Genelkurmay Personel Başkanlığına atanmıştı. Metin İyidil'in Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının özel kalem müdürlerinin atanmasından karargahtaki kurmay subayların kritik görevlere getirilmesine kadar birçok atama kararına etkisi olduğu, FETÖ'nün üyelerinin TSK içindeki yapılanmasına katkı sağladığı iddia ediliyor.

Metin İyidil'in tahliye kararına Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığınca itirazda bulunulmuş ve savcılığın talebini değerlendiren Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 21'inci Ceza Dairesi tarafından isnat edilen suç ve kaçma şüphesi gözetilerek hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

Metin yidil, emniyetteki işlemlerinin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere zırhlı araçla Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İyidil, buradaki işlemlerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'ne sevk edildi.

Eski Korgeneral Metin İyidil Tutuklandı!

Metin İyidil'in yakalanmadan önce kaçmaya çalıştığı tespit edildi.

Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen İyidil, TEM Şube Müdürlüğüne götürüldü.

İyidil'in Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Eski Korgeneral Metin İyidil Kimdir?

Korgeneral Metin İyidil, Orgeneral Hulusi Akar'ın Genelkurmay Başkanlığı'na getirilmesinin ardından Eğitim Doktrin Komutanlığı'nda atama ve emeklilik sonucu boşalan 4 koltuğa getirilen isimlerden biri oldu. Bu atamalarda; Korgeneral Metin İyidil EDOK Muharebe Destek, Korgeneral Abdullah Barutçu EDOK Okullar, Korgeneral Mehmet Daysal EDOK Muharip Hizmetler ve Destek Eğitim, Korgeneral Mehmet Faruk Şengün EDOK Eğitim Koordinasyon Komutanlığı görevlerine atanmıştı.
Editör: TE Bilisim