Türkiye’de tüm illeri kapsayacak etkinlik için yola çıkan Mobil Okul Otobüs illerde Vali ve Belediye Başkanları ilçelerde Kaymakam ve Belediye Başkanları yardımlarıyla 18 yaş üstü katılmak isteyen bütün kadınlara her konuda eğitim veriliyor. NazanAytop Başkan Sevil Altıparmak’ın yardımcı olarak görev yaptığı projede Rize’de 6 ilçede çalışma yapıldı.5 gün süreli devam eden uygulamada 18 yaş üstü sosyal imkanları kısıtlı her kadına psikolojik danışmanlık, duyguyönetimi, kadın sağlığı ve hijyen, çocuk gelişimi ve yetiştirme, aile içi iletişim ve aile bağları, millî değerlerimiz ve milli bilinç konularında ilgililer tarafından mobil okul olarak kullanılan donanımlı otobüs içinde ders yapılıyor.Psikolojik danışmanlarında yardımcı olunduğu mobil okul projesinde temel hedef tüm yurdu dolaşarak büyük oranda kadınlarımıza ulaşmak.

2011 yılında kurulan Yeni Mahalle Kadınlar Eğitim ve Dayanışma Derneği (YEKAD) bugüne kadar Türkiye’de birçok ilde faaliyette bulunmuş. YEKAD Başkanı NazanAytop konuyla ilgili, "Bu projeyi 2011 den bu yana devam ettiriyoruz. Bu projeyi güçlü ve sağlıklı adımlarla hayata geçirmek için her türlü gayreti sarf ediyoruz. Projemiz Rize merkez ve tüm ilçelerinde uygulanacaktır. Burada 6 ilçede çalışmayı tamamladık. Sosyal ve maddiimkânsızlıklardan dolayı eğitimde ve sağlıkta geride kalmış kadınlarımıza ulaşmak ve bu kadınlarımızı bu projeden faydalandırmak istiyoruz. Ayrıca, eğitim sonunda kursa dahil olan bayanlara sertifika ve çeşitli hediyeler vereceğiz. Proje kapsamında hazırlanacak mobil eğitim otobüsümüz hedef kitle olarak belirlenen bölgelerde 18 yaş üstü kadınlarımız için eğitim faaliyetlerini gerçekleştiriyoruz. 

Çalışmamızda gerek Valiliğimiz gerek Belediyelerimiz bizlere yardımcı oluyor. Proje kapsamında gezici mobil eğitim otobüsümüz ile özellikle her yerdeki dezavantajlı durumdaki bayanlara psikolojik destek ve eğitim duyarlılığı konularında bir bilinç oluşturularak eğitim çalışması yapmaya çalışıyoruz. Şu bir gerçek ki hayatımızın her alanında kadın bulunmaktadır. Gelecek nesillerin oluşmasında kadınlarımızın çok büyük bir emeği bulunmaktadır. Bu proje kapsamında YEKAD'ındokunmak istediği kesim büyük önem arz etmektedir’dedi.Projenin Rize ayağında Valilik çalışanı Psikolog Danışman Esra Alemdaroğlu’da eşlik ediyor.
 
Editör: TE Bilisim