AK Parti Trabzon İl Başkanlığının 7. Olağan Kongresi, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı.  Erdoğan, Trabzon’da Hayri Gür spor salonunda partisinin Trabzon 7.Olağan kongresinde önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan konuşmasında, ”Koronavirüs salgını nedeniyle bir süredir sizlerle bir araya gelemedik. Karadeniz ve Trabzon’u çok özledik. Kongremizde görev alacak kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Kuruluşundan bugüne teşkilatlarımızda görev alanlara şükranlarımı sunuyorum. Yüreğimiz şehitlerimizin acısıyla burkuldu. Genci, çocuk, yaşlı, kadın her kesimden sivil katliamlar yapan, son olarak da silahsız insanları katledecek kadar alçalan bir terör örgütü ile mücadele ediyoruz. Bu son hadise Türkiye’nin PKK ile mücadelede sınır ötesinde yürüttüğü harekat, vatandaşlarımızın huzuru ve geleceğimiz açısından çok önemlidir. PKK terörüne karşı içerde ve dışarda samimiyetsiz ruh sergileyen merdiven altındaki herkesin gerçek yüzünü tekrar gösterdi. PKK’ya, PKK teröre terör katliama katliam diyemeyen güruhun foyası ortaya döküldü.

YÜREKLERİMİZ YANDI

 Şehitlerimizin acısı yüreğimizi yakarken mücadele azmimizden de vazgeçmedik. Hangi ine girerlerse girsinler girdikleri inlerde bulup geberteceğiz. Şehitlerimiz var. biz biliyoruz ki şehitlik yok oluş değildir. Allah yolunda öldürülenler ölü değildir. Onlar diridirler ancak göremeyiz. Onlar şehadete yürüdüler. Terör örgütünü destekleyenlerin riyakarlıkları öfkemizi kabartırken, yaptığımız harekatlar ve izlediğimiz politikaların doğruluğunu da ortaya koydu. Biz bugünler için varız. Bugünler için var olan bu analar, bu gençler, bu teröristlere bu toprakları mezar edecekler. Kendi güvenliği ve refahları için dünyayı ateşe vermekten çekinmeyenlerin tutarsızlıkları da ortadadır. 13 masumun infaz edilerek şehit edilmesinde Türkiye’nin yanında kimseyi göremedik. Ey batı neredesiniz. Niye sesiniz çıkmıyor. Neden sustunuz. 15 Temmuz oldu sesiniz çıkmadı. Yine sesiniz çıkmadı. Sesiniz çıksa da çıkmasa da biz işimizi yapacağız. Teröristleri gömeceğiz. Gabar’da, Tendürek’te, Besler Deresinde teröre zindan ettik, mezar ettik. Yine aynı şekilde buraları mezar edeceğiz. İnlerine kadar giren bizim Mehmetçiğimiz inlerine kadar girer buraları onlara mezar eder. Durmak yok yola devam. Millet olarak biz birbirimize daha yakınız ve bağlarımız sıkılaşıyor. Gara önemli bir bölge, sıkıntılı bir bölge. Gara düştü, Allah’ın izniyle iş bitti.

NEFES ALDIRMAYACAĞIZ

Milli Savunma, İçişleri Bakanları bir heyet olarak önce CHP  Genel Başkanını ziyaret etiler. Bu olayla ilgili kendilerine bilgilendirme yaptılar. Ardından İYİ Parti’yi ziyaret edip onları da bilgilendirdiler. MHP Genel Başkanı cumhur ittifamızın bir kanadı Sayın Devlet Bahçeli, mecliste sizi dinleyeceğiz, biz size inandık güvendik bize gelmenize gerek yok dedi. Şu anda yola devam ediyoruz. Cumhur ittifakı olarak bizim dayanışmamız farklı. Birbirimize inanıyor, güveniyoruz, dayanışma içindeyiz ve bu dayanışma kendini zaten bütün arazide de gösteriyor. Teröristlerin bize gelmesini beklemeyecek biz gidip inlerinde onların başını ezeceğiz. Sınırlarımız ve sınırlarımızın ötesinde kahraman askerlerimizle teröristlere nefes aldırmayacağız. Bir daha benzer saldırılara uğramamak için de güvenli hale getirdiğimiz yerlerde kalmamız gerektiği kadar kalacağız.

REİS BİZİ UZAYA GÖTÜR TAMAM DAAAA BAKARIZ

Tonya’nın kadınlarının, Akçaabat’ın kadınlarının, Çarşıbaşı, Ortahisar’ın cesaretini görüyorum. İnanıyorum ki sizlerle beraber bu yolda yürüyeceğiz. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Biz size inandık. Şu heyecanınızdan sizlerin de bizlere inandığını görüyorum. Allah’ın izniyle bu davayı kimse çökertemez. İnşallah, önümüzdeki dönem bu doğrultuda milletimizin yeni yüzlerle kaynaşacağı bir dönem olacaktır. Milletimizin bu coğrafyadaki istiklal ve istikbal davasının Malazgirt’in Anadolu’yu yurt edinmesinden itibaren sürmektedir. İHA’lar, SİHA’lar, Akıncı,Sürmeneli hemşehrimizin eseridir. ‘Reis bizi uzaya götür’ dediler. Tamam daaa bakarız. Onun çalışmasını Ofli yapay. Bu çalışmanın  neticesinde kim kazanırsa onu uzaya göndeririz. Bu bir bayan da olabilir, erkek de olabilir. Kim kazanırsa o. Türkiye inşallah yeni bir adımı bu şekilde de atmış olacak. Önümüzde 2023 hedefleri var. inşallah Türkiye’yi bu  hedefle buluşturalım.

DAVAMIZA OMUZ VERMEYE AND İÇTİK

 Hayri Gür Spor Salonunda yapılan kongrenin açılış konuşmasını İl Başkanı Mumcu yaptı. Kongrede tek aday olan Mumcu, Gara’da şehit olan 13 Türk vatandaşını rahmetle anarak başladığı konuşmasında  “Allah’ın izniyle Yüce Devletimiz dün olduğu gibi bugün de şehitlerimizin intikamını alacak ve hain terör örgütleri yok oluncaya kadar mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir” dedi. Mumcu, ardından konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, devraldığımız bu kutlu bayrağı daha da ileriye taşımak için elimizden gelen tüm gayreti ortaya koyacağız. Milletimize hizmet yolunda adeta gönül seferberliği başlatarak, partimize ve davamıza yeni başarılar kazandırmaya devam edeceğiz. Ben ve teşkilatım Sayın Cumhurbaşkanımızın yükünü hafifletmeye, davamıza omuz vermeye and içtik.”

YETER Kİ, BİR OLALIM, DİRİ OLALIM

Karadeniz Bölgesi il Koordinatörü Haydar Revi, “2001 yılında aziz milletimizin bağrından çıkan AK Parti aradan geçen 18 yılda Türkiye’nin çehresini değiştirmiş, eğitimden ekonomiye, sağlıktan kültüre, çalışma hayatından turizme kadar her alanda büyük bir ilerleme sağlamıştır. Bütün bunlar milletimizin bize duyduğu güven ve bize verdiği heyecan ile olmuştur. Türkiye, artık dünün Türkiye’si değildir. Ayakları yere sağlam basan, ekonomisiyle genç nüfusuyla hem bölgesinde hem de dünyada büyük ve güçlü bir Türkiye’dir. Şunu unutmayalım ki biz; gücümüzü dağıtmadıkça, millet olarak aynı ufka baktıkça, devletimiz ile milletimizin rüyalarını birleştirdikçe hariçten hiçbir müdahale bizi zaafa uğratamayacaktır. Yeter ki, bir olalım, diri olalım.” dedi.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, burada açıklamalarda bulundu. Başkan Zorluoğlu, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak ak parti davasına hizmet etmek, cumhurbaşkanımıza, partimize yük olmak değil, onların yükünü almak için yoğun bir gayretle çalışıyoruz. Seçimden önce söz verdiğimiz gibi sadece Trabzon’un merkezine değil, 18 ilçenin 704 mahallenin tamamına kaynaklarımızı adil bir şekilde tahsis ediyoruz. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, katılıma ve ortak akla kıymet veren, ehliyeti ve liyakati öne çıkaran yeni yönetim anlayışımız ile sayın cumhurbaşkanımızın tarif ettiği gönül belediyeciliğinin güzel örneklerini sergilemek için çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

KONGREYE ÇOK SAYIDA KİŞİ KATILDI

Kongreye, Sanayi ve Teknoloji bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Alt yapı bakanı Adil Karaismailoğlu, Ak Parti genel başkanvekili Numan Kurtulmuş, Mahir Ünal, Erkan Kandemir ,Hayati Yazıcı, Çiğdem Karaaslan, Nurettin Canikli, Fatma Betül Sayan Kaya, Ak parti Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, Ak parti Trabzon il başkanı Sezgin Mumcu, Ak parti Ortahisar ilçe başkanı Selahattin Çebi, delegeler ve partililer katıldı.

MUMCU’NUN YÖNETİMİ

Sezgin Mumcu, Abdül Hamit Özdaş, Abdülkadir Kantekin, Abdus Samet Ertürk, Ahmet Sezgin Kartal, Ali Haydar Baş, Ali Zeytin, Alper Bektaş, Adoğan İskender, Ayhan Sevim, Ayşe Akyüz, Aziz Murtezaoğlu, Bayram Öztürk, Bukeyir Çakmak, Canan Bülbül, Canan Kanık, Emine Tekke, Erkan Öztürk, Feride Öztürk, Gökçen Alemdaroğlu, Gökhan Karslı, Gülsüm Canım, Hakan Fatih Kandemir, Hüseyin Salimoğlu, Hüseyin Tüysüz, Hüsrev Türk, İrfan Tiryaki, Kadem Çakıroğlu, Kani Kahraman, Köksal Aygün, Maksut Öztürk, Mehmet Alp, Mehmet Atmaca, Merve Uzun, Mustafa Köstereli, Muzaffer Kasap, Nihat Yılmaz, Nisa Nur Çift, Numan Yardım, Nurettin aydın, Ömer Topaloğlu, Seda Taflan, Selçuk Erbaşaran, Sultan Varlık Çelik, Tuğçe Topsakal, Volkan Bozali, Yakup Koyun, Yunus Tekin Baki, Yüksel Köroğlu.

BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize Valiliği ve Rize Belediyesini de ziyaret etti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Rize İl Kongresinin ardından Rize-Artvin Havalimanı inşaat sahasında incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan buradaki incelemelerinin ardından Rize Valiliği ve Rize Belediyesini de ziyaret etti. İlk olarak Rize Belediyesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Belediye Başkanı Rahmi Metin, kent merkezinde yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Rize Valiliğini ziyaret ederek, Vali Kemal Çeber’in makamında valilik şeref defterini imzaladı.

Editör: TE Bilisim