Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti’den Avukat Ahmet Metin Genç’i aday gösterirken, CHP mühendis Hasan Süha Saral’ı, İYİ Parti Doktor Muhammet Erkan’ı, Saadet Partisi Mimar Recep Yakuphan’ı, Bağımsız Türkiye Partisi, ilahiyatçı Hamza Ömer Turan’ı ve Millet Partisi Yusuf Aydın’ı aday olarak gösterdi. 

Başkan Genç, adaylığı açıklandıktan kısa bir süre sonra şehrin tamamında çalışmalara başladı. Gittiği her yeri ayağa kaldıran Başkan Genç, Büyükşehir’in en büyük favorisi olarak görünüyor. Muhalefet cephesinde ise ittifak çalışması görünmüyor. CHP’de 1964 doğumlu Hasan Süha Saral, aday olarak gösterilirken  İYİ Parti’nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhammet Erkan, sosyal medyayı seçim dönemi ile birlikte aktif kullanmaya başlayan isimlerden.  BTP'nin açıkladığı büyükşehir adayı Hamza Ömer Turan oldu. Hamza Ömer Turan, Trabzon Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak çalışmalarına başladı. 

Trabzon’da sanayi alanında faaliyet gösteren pek çok şirkette müdürlük yapan
Ömer Turan, amatör olarak yıllarca hentbol ve basketbol sporları ile ilgilendi. Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, Genel Merkez’de yapılan toplantıda büyükşehir ve il belediye başkan adaylarını açıkladı. Nacar,  Parti’nin Trabzon adayının Yusuf Aydın, olduğunu duyurdu. Saadet Partisi  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıkladı. Saadet Partisi'nin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Recep Yakuphan oldu. 

Saadet Partisi sosyal medya hesaplarından, Genel Başkan  Temel Karamollaoğlu ile Trabzon adayı Recep Yakuphan'ın birlikte fotoğrafının yer aldığı paylaşımda "Recep Yakuphan, Trabzon'a hayırlı olsun! Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Recep Yakuphan'a ve teşkilatımıza başarılar dileriz." ifadeleri kullanıldı. Recep Yakuphan ve beraberindeki Saadet Partisi heyeti ilk olarak esnaflar birliği ve ahilik örgütünün kurucusu Ahi Evran-ı Veli adına yapılan Ahi Evren Dede Türbesini ziyaret etti.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT