2023 Dünya Hava Kalitesi Raporu'nun açıklanmasıyla birlikte Türkiye'de hava kirliliğiyle ilgili dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. İsviçre merkezli hava kalitesi teknolojisi şirketi IQAir tarafından yayınlanan rapora göre, Türkiye hava kirliliğinde 134 ülke arasında 44. sırada yer aldı.

Ancak, raporun en çarpıcı bulgularından biri Türkiye'deki havası en kirli ilin Iğdır olduğu oldu. Ocak ayında PM 2.5 kirliliği açısından dünyanın en kirli havasını soluyan kentler arasına giren Iğdır, sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da havası en kirli kenti olarak belirlendi.

Iğdır'ı hava kirliliği bakımından sırasıyla Osmaniye, Hendek (Sakarya), Gaziantep, Nilüfer (Bursa), Konya, Alaşehir (Manisa), Düzce, İskenderun (Hatay) ve Kahramanmaraş takip etti.

Meteoroloji'den 29 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı: Yoğun Sağanak Yağışlara Dikkat! Meteoroloji'den 29 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı: Yoğun Sağanak Yağışlara Dikkat!

Bu rapor, Türkiye'nin hava kirliliğiyle mücadelede daha fazla çaba göstermesi gerektiğini gösteriyor. Iğdır gibi kritik noktalarda alınacak önlemler, hem çevre hem de insan sağlığı açısından önem taşıyor.

Muhabir: BİROL SANCAK