Fransa, tarım sektöründeki iş gücü sorununa çözüm arayışında ve Türkiye'den 3 bin Euro maaşla işçi almayı planlıyor. Üstelik işçiler için pasaport sorunu da bulunmuyor.

Fransa'nın tarım sektöründe yaşanan iş gücü eksikliği, çiftçi protestolarıyla birlikte ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Bu durumu çözmek için Fransa yetkilileri, yurt dışından mevsimlik işçi alımı konusunda çalışmalara hız verdi. Türkiye'nin de dahil olduğu proje kapsamında Fransa, ayda 3 bin Euro maaşla işçi alarak çözüm arıyor.

Türkiye'de Skandal: Pakistanlı Şahıs Dans Eden Kadın Gizlice Videosunu Çekip Paylaştı Türkiye'de Skandal: Pakistanlı Şahıs Dans Eden Kadın Gizlice Videosunu Çekip Paylaştı

Fransız Ulusal Meclisi Milletvekili Mohamed Laqhila, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Onların Fransa'ya gelmesini kolaylaştırmak için mevsimlik sözleşmeler yapmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı. Bu gelişme, Türk işçilere yeni bir iş ve gelir fırsatı sunarken, Fransa'nın tarım sektöründeki iş gücü ihtiyacını karşılamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK