Montella'nın açıklamaları şöyle devam etti: "Çok mutluyuz. Çok fazla tesadüfün birleştiği bir gündü. Bayram, doğum günüm... Yaptığımız fedakarlıkların karşılığı bir galibiyet oldu. Şu anda keyifliyiz ama yarından itibaren diğer maça konsantre olmalıyız."

Montella, galibiyeti Türk milletine armağan etmek istediğini belirtirken, sakatlıkları sebebiyle takımda olamayan Enes Ünal ve Ozan Kabak'a da değindi. Taraftarların desteğinin önemine vurgu yaparak, "Taraftarların desteği bizi daha güçlü kılıyor, lütfen böyle devam etsinler" ifadelerini kullandı.

Maçın detaylarına da değinen Montella, takımın hızlı başladığını ve erken gol bulduklarını söyledi. Özellikle Ferdi ve Mert'in performansını övdüğü açıklamalarında, Arda ve Kerem'in attığı gollerin de muhteşem olduğunu belirtti.

"İlk 30 dakika hızlı oynadık. Gol de bulduk. Gole bakınca Ferdi ortalıyor, Mert bitiriyor. İki bekimizle gol attık. Sonrasında Arda'nın Kerem'in golleri de muhteşem... Çok mutluyuz. Hayatımın en güzel doğum günü hediyesi bu galibiyet oldu" diyen Montella, takımının gruptan çıkma hedefine odaklanacaklarını ifade etti.

Montella'nın liderlik ve stratejik hamleleri, Türkiye'nin EURO 2024 yolculuğunda kritik bir rol oynayacak gibi görünüyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU