Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, AX-3 mürettebatıyla birlikte 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece saat 01.11'de Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru yolculuğa çıkacak. Bu tarihi an için geri sayım başlarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da sosyal medya hesabından bir mesaj ve Türkiye Uzay Ajansı videosunu paylaşarak Türkiye'nin bu önemli adımını kutladı. Erdoğan, "Millî Uzay Programımız kapsamında ilk kez bir vatandaşımızı bilim misyonuyla uzaya gönderme hedefimize ulaşmamıza çok az kaldı. Gurur duy Türkiye!" ifadelerini kullandı.

Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı Bağcılar’da Korkutan Yangın: Annenin Pazara Gidişi Faciaya Yol Açtı

Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonunda, Alper Gezeravcı'nın görevi oldukça dikkat çekiyor. "Extremophyte" adlı deneyde, Tuz Gölü'nde endemik olarak yetişen Schrenkiella Parvula bitkisinin uzay ortamında tuz ve diğer stres etkenlerine verdiği tepkiler araştırılacak. Bu benzersiz deney, Türkiye'nin uzay araştırmalarında ve bilimdeki ilerlemesine katkı sağlayacak önemli bir adımı temsil ediyor.

Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu, Türkiye'nin uluslararası arenada daha fazla tanınmasına ve uzay bilimine olan katkısının artmasına yönelik heyecan verici bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT