Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzaya yolculuğu büyük bir heyecan ve ilgiyle takip edildi. SpaceX firmasına ait Dragon kapsülünü Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) taşıyacak olan Falcon 9 roketi, ABD yerel saatiyle 16.49'da (TSİ 00.49) fırlatıldı ve Dragon kapsülünün 20 Ocak'ta TSİ 13.15'te ISS'ye kenetlenmesi planlanıyor.

Bu önemli anı paylaşan kişiler arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da vardı. Bakan Kacır, Alper Gezeravcı'nın uzaya çıkışını, roketin fırlatılış yeri olan Florida'dan izledi. Bakan Kacır'ın heyecanı, o anlarda yaptığı bir açıklama ile görülmeye değerdi.

316 gün önce kaybolmuştu! Balıkesir'de bulunan kemikler ekonomist Korhan Berzeg'e ait çıktı 316 gün önce kaybolmuştu! Balıkesir'de bulunan kemikler ekonomist Korhan Berzeg'e ait çıktı

Bakan Kacır, Gezeravcı'nın uzaya gönderilirken gösterdiği tepkisini paylaşırken, "Vuhhh, gitti adam." ifadesini kullandı. Bu sözler, Bakan Kacır'ın Alper Gezeravcı'nın uzaya yolculuğundaki heyecanını ve coşkusunu yansıtıyordu.

Gezeravcı'nın ailesiyle bir araya gelerek bu önemli anı paylaşan Bakan Kacır'ın duygusal ve heyecanlı anları, Türkiye'nin uzay programının önemini bir kez daha vurguluyor. Alper Gezeravcı'nın uzaya gönderilişi, Türkiye'nin uzay çalışmalarında geldiği noktanın bir göstergesi olarak tarihi bir an olarak kayda geçti.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Doğukan ÖZKURT