Ejderha Gibi Alev Püskürttü; Onu Görenler Gözlerine İnanamadı! Ejderha Gibi Alev Püskürttü; Onu Görenler Gözlerine İnanamadı!

SpaceX tarafından yapılan açıklamaya göre, Florida kıyılarında devam eden olumsuz hava koşulları sebebiyle Dragon'un Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılma işlemine ara verildi. Ancak uzay aracı ve Ax-3 mürettebatı sağlıklı bir durumda ve ekipler, bir sonraki fırlatma fırsatı için hava koşullarını yakından izlemeye devam edecekler.

Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüş yolculuğu öncesinde gerçekleştirilen uğurlama töreninde yaptığı veda konuşmasında, Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevini gerçekleştirmenin büyük bir onur ve mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti. Bu görevin gelecek nesillere ilham verici bir başlangıç olmasını dileyen Gezeravcı, bu sürecin bir hikayenin başlangıç noktası olduğunu ve bundan sonraki yolculuğun tüm millet için hayırlı olmasını temenni etti.

Gezeravcı'nın 14 günlük uzay görevi sırasında 13 deney gerçekleştirdiği belirtilirken, geri dönüşün nasıl olacağına dair bilgi verildi. Ax-3 ekibi, uzay istasyonundan Dragon kapsülüne geçerek, ardından kontrollü bir şekilde atmosfere giriş yapacaklar. Dragon kapsülü, atmosfere giriş sırasında saatte 27 bin kilometre hıza ulaşacak ve sıcaklık 7 bin derecenin üzerine çıkacak. İnişin planlandığı yer ise ABD'nin Florida eyaletinin doğusundaki Atlas Okyanusu veya batısındaki Meksika Körfezi'nde bulunan 7 potansiyel iniş noktasından biri olacak.
TAKA/AYŞE SANCAK 

Editör: Ayşe Sancak