X/Twitter Kullanıcı Sayısında Düşüş İddiaları Artıyor X/Twitter Kullanıcı Sayısında Düşüş İddiaları Artıyor

Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da yer aldığı Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) dönüş yolculuğunu erteledi. Yapılan yazılı açıklamada, ekibin Florida kıyılarında yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle en erken 5 Şubat Pazartesi günü ISS'den ayrılacağı belirtildi. Ekiplerin hava durumunu yakından takip edeceği ifade edildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, "Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’yı karşılamak için biraz daha bekleyeceğiz. Mürettebatı güvenli bir şekilde Dünya’ya geri getirmek için iniş bölgesinin hava şartlarının uygun olmadığı değerlendirildi. Bir sonraki ayrılma tahmini 5 Şubat saat 17.00, Dünya’ya dönüş 6 Şubat 17.50" ifadelerini kullandı.

Ad4Ce938 C149 49A3 8E48 Fd6F0C6Cbc76

Alper Gezeravcı'nın görev aldığı Axiom-3 uzay misyonu, 19 Ocak'ta başlamıştı. SpaceX'in Dragon uzay aracıyla yörüngeye taşıyacak olan Falcon-9 roketi, Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden 19 Ocak saat 00.49'da başarılı bir şekilde fırlatılmıştı. Dragon uzay aracı, yaklaşık 36 saat süren uzay yolculuğunun ardından 20 Ocak TSİ 13.40'ta Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenmişti. Alper Gezeravcı, ISS'de geçirdiği 14 gün boyunca programına uygun şekilde 13 deney gerçekleştirmişti.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Ayşe Sancak